maanantai 11. tammikuuta 2016

- CARPE DIEM - Tartu hetkeen - 265 - kun poliisipäällikkö ei tiennyt mitä teki...

CC by  Mimmi L. 
Suomessa ja Euroopassa tulisi kenties uudelleen miettiä, mikä on virallisten väkivaltakoneistojen poliisin ja armeijan asema länsimaisissa yhteiskunnissa.

Tulisiko vastuuta joistain asioista siirtää sosiaali- ja yhteiskuntatieteiden asiantuntijoille ja osaajille, jotka toimivat kansalaisjärjestöissä kuten Naisasialiitto Unionissa.

Esim. poliisi ottaa julkisuudessa jatkuvasti hanakasti kantaa asioihin, joihin sen tietotaito ei kerta kaikkiaan riitä. Sillä ei ole vähäistäkään edellytystä ymmärtää ihmisiä ja yhteiskuntaa muuta kuin rikoslain ja pakottamisen kautta. Syytteitä nostamalla ja syyttelemällä asioita ei kuitenkaan hoideta parhaalla mahdollisella tavalla muuta kuin poliisivaltiossa.

    *     *     *

Kun ajassa mennään taaksepäin, aina 1600 -luvulle asti, suhtautuminen esim. seksuaalisuuteen oli toisenlaista kuin tänä päivänä. Protestanttinen uskonnollisuus, Suomessa valtion ja kirkon tukema luterilaisuus, vähitellen muutti ihmisten suhtautumista kehollisiin asioihin, mistä tehtiin syntiä - ja suorastaan rikollista toimintaa  muuta kuin avioliiton turvaisassa satamassa.

Enää ei ollut soveliasta, että renkipoika puristeli piian pakaroita tai piika kouri rengin etumusta. Tai isäntä jyysti piikaa / renkiä niin kuin taisi ja halusi. Ainakaan julkisesti. Yöjuoksut olivat luku sinänsä.

Lailla myös kiellettiin se, että tyttö- ja poikapaimenet saattoivat yhdessä paimentaa lampaita ja karjaa. Olihan nimittäin niin, että lapset saattoivat tehdä keskenään jotain sopimatonta, vaikkapa käpälöidä toisensa sukukalleuksia tai  mennä vielä pidemmälle synnin tiellä. Ja pilallehan varsinkin tyttö meni, jos joku häntä hieman koppaisi. Pojasta ei ollut niin väliä, mutta kyllähän sitä siementä hukkaantui teille tietämättömille vaan parempi sekin kuin vakoon joutuminen.

Linkki:

Kohuhaastattelun antanut apulaispoliisipäällikkö ei taivu kannassaan – ”Suomeen on saapunut uusi seksuaalirikosilmiö”. Ilta-Sanomat 09.01.2016 (STT)

Helsingin apulaispoliisipäällikkö brittilehdessä: Ennen kokematonta seksuaalista häirintää uutenavuotena. Ilkka Koskimäki sanoo The Telegraphin haastattelussa, että raiskaukset puistoissa ja kaduilla olivat tuntemattomia Suomessa ennen kuin tänne tuli suuri määrä turvapaikanhakijoita viime vuonna. By Maria Manner. Helsingin Sanomat 09.01.2016

Seksuaalisesta ahdistelusta nousi kohu sosiaalisessa mediassa. By Tuomas Manninen.Ilta-Sanomat 09.01.2016

Perussuomalaisaktiivin loukkaavat Twitter-viestit suututtivat puoluejohdon. Ilta-Sanomat 09.01.2015

Ilta-Sanomat (?@iltasanomat). Twitter 09.01.2015:
Seksuaalisesta ahdistelusta nousi kohu sosiaalisessa mediassa http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1452305934980.html … #lääppijä #suomi

Nuorisotyöntekijät joukkoahdisteluista: Kansalaistori ollut villi paikka. "Saa nähdä, millaiseksi ilmiö muodostuu". By Heidi Vaalisto. Ilta-Sanomat 10.01.2016

Helsingin poliisi: Iso porukka kulkee ja koskettelee naisia - ”Puhutaan 30–50 ihmisen ryhmistä”. Ilta-Sanomat 10.01.2016 (STT)

Naisasialiitto Unionissa kiehahti! Jättäkää turvapaikanhakijat rauhaan! Liitto haluaa tehdä lopun Suomessa vellovalle keskustelulle turvapaikanhakijoiden suorittamasta seksuaalisesta häirinnästä. Uber -uutiset 10.01.2016

Unprecedented sex harassment in Helsinki at New Year, Finnish police report Finnish police 'tipped off' about plans by groups of asylum seekers to sexually harass women. By Richard Orange. The Telegraph 08.01.2016

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti