tiistai 12. tammikuuta 2016

- CARPE DIEM - Tartu hetkeen - 268 - kuka uhkaa ketä ja miksi

CC by  Mimmi L. 
Heräsin aamulla siihen, että huomasin kuuntelevani Yle Puheen 'Puheen aamu' -ohjelmaa.

Ohjelman toimittajat olivat nostaneet keskusteluun eilisen A-studion poliisiylijohtaja Seppo Kolehmaisen puheet.

Siinä se oli! Mielessäni napsahti. Keskeinen motiivi viime päivien Helsingin poliisijohtajien provosoiville ja asiattomillekin puheille on ollut ensisijassa lisäresurssien saaminen itselle, ei itse asia eli huoli naisista ja asioiden hoitaminen parhaalla mahdollisella tavalla, josta on väitetty puhuttavan.

Vaihtoehtona poliisivaltio-kehitykselle toimittajat nostivat katupartiot. Ja esimerkkinä oli Joensuu, jossa naiset ovat kokoamassa Kyllikin siskot -partioita vapaaehtoisista. Naisten vastaveto liittyy siihen, miten poliisi on pelotellut mm. Soldiers of Odin -katupartioilla. Asuinalueiden asukkaat voivat siten muutenkin - ilman virkavaltaa - seurata sitä, mitä heidän kaduillaan ja alueillaan tapahtuu.

Siihen ei tarvita sen kummemmin poliisin kuin äärioikeiston väkivaltakoneistoja.

Ei ole mitenkään sivistynyttä ensisijaisesti hoitaa asioita ottamalla yhteyttä poliisiin vaan selvittämällä - tässä ja nyt - mitä on tapahtunut tai ehkä tapahtumassa, jos ei toimita toisin.

    *     *     *

Yle Puheen toimittajat - tai Silja Raunio - heitti ilmaan tosin ajatuksen, oliko tämä sittenkään niin hyvä asia. Nämä partiot. Hänestä tuntui, että oli taaksepäin menemistä, hamaan menneisyyteen, kun ihmiset alkoivat itse hoitaa asioitaan.

Muistissa olivat vielä mm. skinit, jotka 1990 -luvulla partioivat kaduille ja aiheuttivat monenlaista ongelmaa. Tavallisista naisista äärioikeistolaisiin miehiin on kuitenkin pitkä matka. Väittäisin että silläkin on merkitystä kuka tai ketkä kaduilla partioivat. Tosin - tietysti - naisetkin voivat käyttäytyä uhkaavasti ja alkaa pahoinpidellä miehiä tms.

Ja olihan niissä nahkapäissä tyttöjäkin.

Linkki:

Puheen aamu. By Juuso Pekkinen ja Silja Raunio. Yle Radio Puhe 12.01.2016

A-studio. By Johanna Vesikollio. TV1 11.01.2016

Kyllikin siskot haastaa Soldiers of Odinin katupartiot rakkauden sanomalla. By Anu Rummukainen. Yle / Uutiset 07.01.2016

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti