torstai 14. tammikuuta 2016

- CARPE DIEM - Tartu hetkeen - 271 - suomalaisten sotapropagandaa vm 2016?

CC by  Mimmi L. 
Niin tarkkoja kuin kuvaukset tämän kuvan taustasta ovat monet seikat herättävät epäilyksen, mistä lopulta on kysymys.

Väittäisin vasten parempaa tietoani että suomalaisesta sotapropagandasta.


Seesjärvi, SA-kuva
Tarina sinänsä kuulostaa lähes uskottavalta, ja jotain siinä ehkä on tottakin niin kuin aina legendoissa, mutta enemmän kuin puolet on pantu omia.

Tällaiset kuvat ja tarinat ovat varmasti olleet omiaan nostattamaan sotatahtoa / maanpuolustushenkeä ja tukeneet luterilaisten pappien tarinaa ristiretkestä pakanoita vastaan.

     *     *     *

Mietin missä ovat kuvat suomalaissotilaiden tappamista ja raiskaamista venäläisupseereista. Naisista tietysti.

Suomalaiset väittävät, että kuvassa on venäläisen partion nylkemä ruumis, joka on osittain syöty. Partio oli jäänyt viikkokausiksi linjojen taakse Suomeen ja ruoka loppui. Ainoana vaihtoehtona tarinan mukaan oli että miehet alkoivat syödä toisiaan.

      *     *     *

Missään virallisissa papereissa tapausta ei ole dokumentoitu, eikä partion kolmen jälkeenjääneen miehen kohtalosta ole tietoja, mikä on tietysti epäilyttävää.

Outoa on myös, että kuvia on levitetty ja kopioitu sata- ja tuhatmäärin, minkä annettiin tapahtua.

     *     *     *

Lopulta kuva / kuvat ja julkaisut jossa niitä oli käytetty joutuivat sodan aikana myös venäläisten käsiin. Mielenkiintoista on että venäläisten tulkinta kuvista on juuri päinvastainen kuin suomalaisten.

Vaikka kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa, puheet ovat aina puheita. Kuvien takana voi olla mitä tahansa. Ja onkin.

Linkki:

Tuhannet sotilaat halusivat tämän raa’an kuvan jatkosodasta: paljasti ihmissyönnin rintamalla – ei herkimmille. By Miika Viljakainen. Ilta-Sanomat 13.01.2016

SA-kuva-arkisto. Eturintamasta kotirintamalle 1939-1945

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti