sunnuntai 17. tammikuuta 2016

- CARPE DIEM - Tartu hetkeen - 274 - Pommi-isku .. melkein suomalaisittain

CC by  Mimmi L. 
Myöhään illalla luin tämän hieman hätkähdyttävän pikku-uutisen. Lähi-idän kurdialueella, Turkin puolella oli räjäytetty autopommi, jossa kuoli siviilejä. Jos pommi olisi räjähtänyt Irakin puolella, räjäyttäjinä olisivat olleet kurdien peshmerga-joukot, joita suomalaiset kouluttavat. Joten aika läheltä liippaa, Suomea.

Tällainen valtiollista itsenäisyyttä tavoittelevien tappajien kouluttaminen vuonna 2016 tuntuu lapselliselta ja vanhanaikaiselta, mutta sitä oikeistolainen Suomi tukee. Valitettavasti.

      *      *      *

Itsenäisyystaistelua on käyty pitkään, jo Saddam Husseinin aikana. Ja kähinöissä on kuollut kymmeniä tuhansia. Ja eihän tällaisessa tietysti ole mitään järkeä.

Yhtä vähän järkeä kuin siinä, että valtioiden kuten Venäjän ja Ukrainan välillä pidetään yllä keinotekoisia rajoja. Toisen maailmansodan aikana natsit liittivät nyt kiistanalaiset venäläisalueet Ukrainaan. Ja Ukraina ei  muutenkaan ole ollut historiallisesti kovinkaan pitkään (kansallis)valtio ja se on siten itsessään keinotekoinen rakennelma.

Linkki:

PKK myönsi tehneensä kolmen lapsen hengen vaatineen pommi-iskun. Ilta-Sanomat 16.01.2016 (STT - AFP)

Kaksi sotilasta kuollut autopommi-iskussa Turkissa. Iltalehti 26.07.2015 (STT - AFP)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti