perjantai 22. tammikuuta 2016

- CARPE DIEM - Tartu hetkeen - 278 - tänäänkin pyörällä

CC by  Mimmi L. 
Mittari näytti Katisten säähavaintoasemalla vielä klo 08:00 tänään -28 astetta. Ja minä poljin tänäkin aamuna 5 km töihin. Sopivan lyhyt virkistävä matka säässä kuin säässä.

Olin vetänyt kaulaliinan lähes kokonaan kasvojen peitoksi, eikä pakkanen tuntunut muuta kuin silmissä ja silmälasit suojasit silmiä.

Tällaiset pakkaset ovat vaarallisia .. tai haitallisia vain jos ei huomaa tai muista suojata kaikkia paikkoja. Itse taisin palelluttaa nenänvarren. Mielessä kävi matkalla, että se oli paljaana, mutta annoin olla. Niinpä niin.

Kahvihuoneessa joku sanoi, että jossain päin kaupunkia mittari oli vielä klo 7:n aikaan -30 astetta. Jossain toisaalla monta astetta vähemmän.

     *    *     *

Hyvin paikallisestikin lämpötila saattaa vaihdella paljon. Talon pihassa jossa asun on keskellä pitkää paikoitustilaa kallionkieleke, jonka alla on aina pari astetta kylmempää. Autot jotka ovat parkissa 0-asteen lämpötilassa kielekkeen alla ovat aina jäässä, kun muut ovat sulia. Mielenkiintoinen ilmiö.

Ja tietysti maanpinnassa on yleensä lämpöisempää kuin 3-4 -kerroksen kohdalla. Ja jo 2. kerrroksessa jossa asun eron huomaa.

     *      *     *

On elämyksellistä ajaa / tarpoa pakkasessa, sillä sitä voi tehdä vain näillä pohjoisilla leveyksillä, eikä täälläkään edes joka talvi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti