tiistai 26. tammikuuta 2016

- CARPE DIEM - Tartu hetkeen - 287 - Kuoleeko rock'n roll niin kuin David Bowie?

CC by  Mimmi L. 
Varmaan moni on viimeisen kuukauden aikana ajatellut samaa. Eikä vähiten siksi, että moni tunnettu rokkari on heittänyt veivinsä. Ja kysymys tietysti kuuluu: mitä heidän jälkeensä?

     *     *     *


Toisaalta niin on ollut aina, musiikkigenret ovat tulleet ja menneet ja jotain on aina jäänyt tietysti myös olemaan.

Myös rokkarit itse ovat huomanneet muutoksen. Muistan  vähän aikaa sitten kuulleeni mm. Ile 'Hurriganes' Kallion radiohaastattelun, jossa hän valitti, että musiikista on kadonnut sisältö.

Samaan aikaan kuunnellessani em. lähetystä mietin, mikä tuo sisältö on oikeastaan ollut ja mikä on ollut sen merkitys? Rock'n rollin hegemonian aikana yhteiskunta ei ole kehittynyt monessakaan asiassa parempaan suuntaan, mistä ei voi tietysti syyttää musiikintekijöitä.

Rockin pohjavire on kuitenkin enimmäkseen häiritsevän eskapistista machoilua, jossa huomio on lähinnä menestyjissä, jotka ovat lyöneet musiikillaan rahoiksi ja saaneet suuria yleisöjä.

Linkki:

Salon.com (‏@Salon). Twitter 26.01.2016:
Now that’s what I call desperate: Is this the year that rock music officially dies? http://slnm.us/n8ZfSfy 

Now that’s what I call desperate: Rock’s death-rattle will be captured on least-essential music compilation. "Now That's What I Call Music!" used to collect forgettable, irrelevant pop songs—now it's a random rock jumble. By Scott Timberg. Salon.com 25.01.2016

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti