sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Halonen: " Isänmaallinen mies" (2013)


Jokaisella maalla on sellaiset sankarit kuin se ansaitsee. (IMDb)

"Isänmaallinen mies" (2013) on Arto Halosen ohjaama suomalainen komediaelokuva, jonka käsikirjoittivat Halonen ja Helsingin Sanomien toimittaja Jouni K. Kemppainen.

Elokuva sijoittuu 1980-luvulle ja sen pääosissa ovat Martti Suosalo (Toivo) ja Pamela Tola (Aino). Elokuvan keskiössä on Suomen hiihtomaajoukkue, johon Toivo värvätään erikoislaatuisen verensä vuoksi. (Wikipedia)

     *     *     *

Niinhän se oli että sodassa, rakkaudessa ja urheilussa ovat kaikki keinot käytössä. Ja kaikista voi kärytä.  Paitsi silloin kun käytetään veritankkausta tai jotain muuta harmaalle alueelle sijoittuvaa menetelmää. Ja jos oikein huono tuuri käy, siitäkin voi jäädä kiinni.

Toivo on isänmaallinen mies, ja tekee mitä tahansa, jotta suomalaiset voittaisivat mm. olympialaisissa. Ja Toivon verta tankkaamalla Aino voittaa rapakon takana kultamitalin.

Toivolla uhraus isänmaan puolesta osoittautuu kohtalokkaaksi. Kansanedustaja hakkaa hänet kisakylässä. Hän on paleltua kuoliaaksi. Ja lopulta luultavasti liika tankkailu johtaa siihen, että Toivo kuolee saatuaan juuri tietää, että hänelle on myönnettu Valkoisen ruusun ritarikunnan korkein ansiomitali työstä isännmaan hyväksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti