keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Karukoski: "Leijonasydän" (2013)


Uusnatsi rakastuu naiseen jolla on pieni musta lapsi. Seurauksena on mm. ristiriitaisia tunteita. (IMDb)

"Leijonasydän" (2013) on Dome Karukosken ohjaama ja Aleksi Bardyn käsikirjoittama suomalainen elokuva, joka oli vuoden 2013 3. katsotuin kotimainen elokuva. (Wikipedia)

     *     *      *

Ihan kelpo tarina Aleksi Bardylta. Hän on onnistunut tarkastelemaan asioita samalla kertaa niin äärioikeistolaisesta kuin vasemmistolaisesta näkökulmasta, mitkä molemmat ovat omalla tavallaan kyseenalaisia.

Kun kummatkin tahot ovat ideologisesti 'omana itsenään', yhteenottoja on mahdoton välttää.

Sari (Laura Birn) ja Teppo (Peter Franzen) "Leijonasydämessä" (2013)  edustavat lopulta tavallisia ihmisiä, jotka haluavat vain hyvää itselleen ja muille, rodusta, uskonnosta ja jopa nationalistisesta isänmaasta viis.

      *     *     *

Opettavainen tarina liputtaa väkivallattomuuden puolesta, sillä väkivalta - missä tahansa tilanteessa - tässäkään elokuvassa ei onnistu tuomaan ratkaisua vähäisimpäänkään tilanteeseen.

Tepon nuoremmassa veljessä tai velipuolessa Harrissa (Jasper Pääkkönen) kiteytyy uskoakseni paljon siitä, mistä kumpaa viehätys ääriajatteluun ja -toimintaan. Kun ihminen joka tilanteessa sysätään sivuun ja yhteiskunnan ulkopuolelle, vaihtoehdot ovat vähissä.

Jotenkin sitä kai jokainen haluaa tehdä itsensä edes hieman näkyväksi toisille tai ainakin jollekin toiselle ihmiselle tässä maailmassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti