sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Kirjavainen: "Hiljaisuus" (2011)


Rintaman takana on kaatuneiden evakuoimiskeskus, jonne kuolleet kootaan. Keskusta hoitaa neljä miestä ja kolme naista. Päähenkilö Eino on vähä-älyinen ja hänen tehtävänään on hakea kaatuneita oman henkensä uhalla etulinjasta. (MTV / Elokuvat)

"Hiljaisuus" (2011) on suomalainen sotaelokuva. Elokuvan on ohjannut Sakari Kirjavainen ja käsikirjoittanut Esko Salervo. Pääosia näyttelevät Joonas Saartamo, Joanna Haartti, Lauri Tilkanen, Terhi Suorlahti, Ilkka Heiskanen, Sinikka Mokkila sekä Kari Hakala. (Wikipedia)

     *     *      *

TÄNÄÄN YLE TV1 KLO 21:00

     *     *      *

Elokuva joka kestää katsomista. Elokuva jossa ei ole sankareita vaikka sotaa ja kuolemaa, mutta myös myötätuntoa ja vähän yksinkertaista rakkauttakin.

Keskeisin teema on kenties ystävyys, kahden miehen ystävyys, joista toinen Antti ei kuitenkaan ole  toisen Einon ainakaan kovin hyvä ystävä vaan käyttää toista hyväkseen, hyvässä ja pahassa. Kun Antti kuolee, asiat ja suhteet suhteellistuvat.

Ja elokuvan naiset ovat vähän niin kuin miehet, mutta sillä erolla, että he tulevat raskaaksi, eivätkä hae kuolleita linjojen takaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti