tiistai 5. tammikuuta 2016

Lehtinen: "Mielekäs maailmanhistoria" (2010)


Jeesuksen esinahan ihmeelliset seikkailut. Mies, joka myi Eiffel-tornin kahdesti. Maailman kuuluisin pikkuhousuvaras. Autokyyditys olympiaparatonilla. Kärpäsen hautajaiset antiikin Kreikassa.

"Mielekäs maailmanhistoria" (2010) on sukellus historian kummalliseen maailmaan. Kirjan hauskat ja hämmästyttävät tositarinat liikkuvat niin tieteen ja taiteen kuin rahan ja politiikankin piireissä, urheilua ja uskontoa unohtamatta.

Vivahteikas ja innostava teos tarjoaa lukijalle lukuisia oivalluksen hetkiä virallisen historiankirjoituksen unohtamien tapahtumien parissa. Erikoisten ihmiskohtaloiden kautta rakentuu persoonallinen kuvaus elämän rikkaudesta ja monimuotoisuudesta.

"Mielekäs maailmanhistoria" on lukukokemus jokaiselle uteliaalle ihmiselle iästä riippumatta, arjessa ja vapaa-aikana. Kirjan sisältämä tieto on ehdottoman totta, mutta tyystin tarpeetonta, mikä tekee siitä kiinnostavampaa kuin uskotkaan. (Takakansi)

    *     *     *

Mm. "Anime"-  ja "Japan pop" -lehtien toimittajana sekä "Animen aika" - ja "Mangan mestarit" -kirjojen kirjoittajana kunnostautunut Jari Lehtinen on kerännyt yksiin kansiin myös (itseään) kiinnostavia tarinoita, jotka hän kertoo omalla tyylillään.

Itse törmäsin pari päivää sitten miehen nimeen etsiessäni tietoa savolaisesta finnautista Silvo Sokasta. Keskellä kirjaa kerrotaan tämän maailman 1. avaruusmatkailijan tarina.

JATKUU...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti