lauantai 23. tammikuuta 2016

Magnusson: "Wallander: Syyllisyys" (2010)


6-vuotias Albin Landberg katoaa päiväkodista ja myöhemmin hänen ruumiinsa löytyy merestä pumpattuna täyteen rauhoittavia. Martinsson on vakuuttunut, että syyllinen on äskettäin vapautunut pedofiili Greger Frankman ja on tahattomasti vastuussa siitä, että vanhempien muodostama katupartio löytää Frankmanin talon ja kivittää sitä. Frankmanin vanha äiti kuolee kahakassa.

Wallander on enemmän kiinnostunut päiväkodin hoitajasta Rebeckasta, joka tapailee salaa poikaystävältään toista miestä. Tutkimalla Albinin vanhempaa adoptioveljeä Viktoria joka on hyperaktiivinen selviää, että Albinistä löytyi samoja lääkeaineita, joita Viktor saa isältään.  Tieto tuo tutkimukset ja ratkaisun traagisesti lähemmäksi Albinin kotia. (IMDb)

"Syyllisyys" (2010) on Wallander-elokuvasarjan toisen tuotantokauden toinen elokuva, koko sarjan viidestoista elokuva. (Wikipedia)

      *     *     *

TÄNÄÄN MTV3:LTA KLO 22:40

     *      *     *

Aika surullinen tarina monella tavalla. Moni ihminen kuolee turhaan ja suurimpana - yhteiskunnallisena - ongelmana on, että ihmiset kuvittelevat tietävänsä paljon enemmän kuin tietävät. Ja suhtautuvat suurilla tunteilla olemattomaan tietoonsa.

Tilanteen paheneminen lähtee liikkeelle pienestä, vähäisestä asenteellisesta kysymyksestä. Poliisikonstaapeli Martinsson on hanakka leimaamaan ihmisiä milloin miksikin, vain pelkkien tuntemusten perusteella.

Seurauksena on että 2 ihmisen elämä tuhoutuu täysin. Toisen katupartio kivittää kuoliaaksi ja toinen tappaa itsensä haulikolla. Niin ei olisi tarvinnut käydä.

Lopulta suurin pahis on 10-vuotias pikkupoika, joka koki sisaruus-kateutta velipuoleaan kohtaan. Toki vanhemmillakin oli jotain tekemistä asian kanssa, sillä he eivät kohdelleet poikiaan ihan tasapuolisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti