maanantai 11. tammikuuta 2016

Stanton: "Olet ilkimys, herra Gummi" (2014)


Hyvää iltaa, te onnekkaat pikku pallerot! Saammeko esitellä ihan hirveän tyypin: herra Gummin.
  
Hän vihaa lapsia, pörröisiä pikku eläimiä, hauskanpitoa ja hattaraa. Tässä kirjassa kerrotaan hänestä, ja yhdestä tosivihaisesta keijusta, joka asuu herra Gummin kylpyammeessa. Kirjassa kerrotaan myös jättikokoisesta koirasta nimeltä Jaska ja pahasta, superällöstä ja haisevasta teurastajahemmosta, joka on yltäpäältä roiskeissa! Ja on tässä kirjassa myös sankareita ja karkkia ja seikkailuita ja oikeastaan KAIKKEA MAHDOLLISTA kivaa. 

"Herra Gummi" -sarja on maailmanlaajuinen menestys: 32 eri kielellä julkaistussa kirjasarjassa on ilmestynyt tähän mennessä kymmenen kirjaa, ja se tunnetaan kaikissa Euroopan maissa – nyt siis myös Suomessa! Englanninkielisiä kirjoja on myyty yhteensä jo reilut 1,5 miljoonaa kappaletta. Sarjan kirjat ovat saavuttaneet valtavan suosion lukijakuntansa keskuudessa, ja niille on myönnetty useita lastenkirjapalkintoja.  (takakansi, S & S:n sivusto)

     *     *     *

No, ei herra Gummi ole ehkä ihan niin ilkeä kuin Roald Dahlin "Nilviöt", mutta ilkeä kuitenkin ennen muuta itselleen.

"Olet ilkimys, herra Gummi" (2014) -kirjassa Gummin hampaisiin joutuu Jaakko -koira tai Jaska vaan. Ja lukijalle syntyy vaikutelma, että vähän aiheestakin. Jaska näet möyrii talojen pihoja siihen malliin, että se ottaisi ketä tahansa päähän ... ainakin gummeja.

Lopulta herrasemme mitta täyttyy ja hän laatii suunnitelman, joka on kauhea. Hän aikoo syöttää koiralle myrkytettyä naudan sydäntä. Sillähän siitä sitten pääsee. Gummi ei kuitenkaan onnistu suunnitelmassaan, sanottakoon se heti alkuunsa. Ja se on Polly-tytön ansiota. Ja vähän muidenkin kuten Perjantai O'Velan ja pikkupojan, jolla on kumma nimi Sateenkaaren Sielu.

Kirja on vetävästi kirjoitettu ja siinä on lisäksi salainen bonus-tarina lopussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti