maanantai 4. tammikuuta 2016

TYHJÄ PAPERI KERTOO. Osa 678 "Terrori-iskuista vastaanottokeskuksiin vuonna 2015"


Suomen vastaanottokeskuksiin tehtiin viime syksyn aikana lukuisia terrori-iskuja. Silti esimerkiksi presisidentti Sauli Niinistö on vähätellyt tapahtunutta, ja kategorisoinut tapahtumat tavalliseksi rikollisuudeksi.
HS 07.10.2015

Samaan aikaan viranomaiset ovat toistuvasti korostaneet, miten turvapaikanhakijoita ja terroristeja ei pidä sekoittaa toisiinsa, minkä he ovat kuitenkin itse toistuvast tehneet.

Mm. Supo on puhunut Suomessa olevien terroristien verkostoista. Suomalaisten terroristien verkostoja sen sijaan Supo ei ole ottanut yhteiskunnalliseen keskusteluun.

Irakissa mahdollisista sotarikoksista epäiltyjä on pidätetty terroristeina ja kohdeltu karusti. Suomalaisia terroristeja sen sijaan on käsitelty silkkihansikkain.

     *     *    *

Esimerkiksi lokakuun 7. päivä Hämeenlinnan Lammin vastaanottokeskukseen tehty isku olisi onnistuessaan voinut vaarantaa lukuisien lapsien ja aikuisten hengen. Koska tällaisten tekojen motiivit ovat ulkomaalaisvastaisia ja kenties islamofobisia kyse on selkeästi terrorismista.

Suomessa tällaiset järjestöt ovat kaikki oikeistolaisia, ja siten ne ovat lähellä Suomen nykyisessä hallituksessa olevia poliittisia puolueita.

Linkit:

Lammin vastaanottokeskus yritettiin polttaa – lapsia sisällä rakennuksessa. Ilta-Sanomat 07.10.2015

Pääministeri Sipilä tuomitsi tuhopolton yrityksen jyrkästi. Vastaanottokeskus yritettiin polttaa Lammilla - Hämeenlinnan kaupunginjohto: "Yksittäinen tapaus". By Pipsa Palttala, Marjukka Liiten & Markus Heikkilä. Helsingin Sanomat / Kotimaa 07.10.2015

Juha Sipilä (@juhasipila). Twitter 07.10.2015:
Tuomitsen jyrkästi Lammin vastaanottokeskusta vastaan tehdyn tuhopolton yrityksen. Rikostutkinta on käynnissä.

Paavo Arhinmäki (@PaavoArhinmaeki  7. lokakuuta 2015
@juhasipila Uskoakseni isku oli hallituksen suunnittelemaa hämäystä, jolla saadaan kansa kääntämään katseensa pois lapsiperheiden ahdingosta

Tor Gustafsson (@puttuska). Twitter  7. lokakuuta 2015
@PaavoArhinmaeki  Voi pyhä yksinkertaisuus ! Sinunkin Paavo on aika kasvaa aikuiseksi !!

panu raatikainen (@panuraatikainen). Twitter  7. lokakuuta 2015
@juhasipila Hyvä! Vielä parempi olisi, jos vihanlietsojat eivät voisi toimia hallituspuolueen arvovallalla. #rasismi #persut

Kamal Palani Jafi (@Avoima). Twitter  08.10.2015:
@juhasipila Jos kerran tuomitset, niin kannattaisiko kääntää katse perussuomalaisiin jotka ovat teidän kanssanne hallituksessa.

[yht. 35 uudelleentwiittausta]

Tuhotyön yritys Lammin vastaaottokeskuksessa. By Merja Hirvisaari. Keski-Häme 08.10.2015

Pelkääjät. By Elina Hirvonen. Demokraatti / Kolumni 11.10.2015

Polttopulloiskut ovat harkittuja tekoja. By Eino Kaikkonen. Helsingin Sanomat / Mielipide 03.01.2015

Pakolaisvastaisesta iskusta voi joutua vankilaan. By Jukka Harju. Helsingin Sanomat 19.12.2015

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti