perjantai 8. tammikuuta 2016

TYHJÄ PAPERI KERTOO. Osa 682 "Väkivalta Palestiinassa / Israelissa menee aina vain pidemmälle"


Jo pitkään on palestiinalaisten ja israelilaisten konflikti ollut kenties pahin mitä vain voi kuvitella missään olevan.

Palestiinalaisalueiden infrastuktuuri on täysin tuhottu niin Länsirannalla kuin Gazassa ja Israel perustaa yhä uusia laittomia ja kansainvälisen yhteisön YK:n tuomitsemia siirtokuntia muutenkin suppeille alueille.

     *     *     *

Yksi epätoivoisista kuvassa.
Uusin ilmiö ovat yksittäiset epätoivoiset 16 - 25  -vuotiaat nuoret, joiden väitetään somen ja some-videoiden kautta saaneensa idean ryhtyä itsemurhaiskuun - pelkkä veitsi kädessään.

Nuoret palestiinalaiset siis pakottavat israelilaiset sotilaat aseineen, joita he koko ajan kantavat mm. palestiinalaisalueilla, tappamaan heidät. Ajatus tuntuu todella riipaisevalta. Ikään kuin ihmisten viimeinenkin toivonkipinä olisi mennyt, kun kukaan Palestiinan ulkopuolella ei enää auta heitä.

    *    *     *

Palestiinalaisten tilanne osoittaa, miten muslimitkin ovat suhteellisen piittaamattomia toisistaan. Edes ääriuskonnollisuus tms. ei saa ihmisiä auttamaan toisiaan vaan jokainen etninen, kansallinen ja uskonnollinen ryhmittymä tuijottaa vain omaan missioonsa ja omiin tavoitteisiinsa, mikä on tietyllä tavalla sääli.

Toisaalta tilanne osoittaa, miten uskonto on vain ideologinen väline, jota käytetään aseena siinä missä politiikkaa ja rynnäkkökivääreitä oman tahdon mukaiseen rauhaan pakottamisessa. Samalla tavalla toimivat  niin juutalaiset, kristityt kuin muslimitkin.

Linkit:

Israel Shoots Dead Four Palestinians Following Attempted Stabbings. VICE News (Reuters)
08.01.2016

Here's Why the Latest Spate of Violence Between Israelis and Palestinians Won't Stop Soon. By Harriet Salem. VICE News 07.12.2015

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti