sunnuntai 24. tammikuuta 2016

TYHJÄ PAPERI KERTOO. Osa 690 "Yhden miehen katupartio tappaa kotona ja puutarhassa"


"Voisin ampua miehen kuoliaaksi keskellä 5:ttä Avenueta. Enkä menettäisi äänestäjiä", uhoaa republikaanien johtava ja luonnollisesti jumalaa pelkäävä presidenttiehdokas Donald Trump viikonvaihteessa. Hän puhui opettavaisesti lauantaina kristillisessä Dordt Collegessa Iowassa ja sai raikuvat aplodit.

Suhtautumisessa aseisiin suomalaiset ja amerikkalaiset ovat samoilla linjoilla. Niillä tapetaan enemmän kuin muualla maailmassa - ei turvapaikanhakijoita tms. - vaan omia kansalaisia. Suomessa hallitus kalisuttelee aseitaan - symbolisesti sanottuna - keskellä katua Venäjän suurlähetystön suuntaan.

Trumpin puheet ovat vaikuttaneet mm. USA:n pakolaispolitiikkaan. Presidentti Barack Obama lupasi viime vuonna ottaa vaivaiset 10 000 Syyrian sodan pakolaista USA:an. Ajatellaanpa vaikka Suomea samaan aikaan...

Maahan otettiin kuitenkin vain 2 000 pakolaista, siitäkin huolimatta, että USA on vuodesta 2014 alkaneilla pommituksillaan itse kiihdyttänyt pakolaisvirtaa mm. Eurooppaan ja Turkkiin.

     *     *     *

'Vanhan hyvän puolueen' alamäki saattaa esim. Salon.com -verkkolehden toimittajan Andrew O'Hehirin mukaan johtaan USA:n poliittiseen kaaokseen, josta ei ole enää paluuta.

Jos republikaanien ainoaksi varteenotettavaksi presidenttiehdokkaaksi jää demokraattien Hillary Clinton, on käytännössä ajauduttu tilanteeseen, jossa on vain yksi poliittinen vaihtoehto.

Mutta on muistettava että reaalipolitiikassa on vielä Donaldkin jäljellä... Hänet on mahdollista pelata ulos, mutta samalla republikaanit tietysti ajavat itsensä umpikujaan.

Veikkaan, että pois ei ole suljettu sekään vaihtoehto, että Donald Trumpista kehkeytyy USA:n Vladmir Putin, mutta siihen ei kukaan vakavasti otettava toimittaja tai politiikan kommentaattori tietysti usko ennen kuin se on tapahtunut.

Linkki:

Metsästykseen vedotaan, toisiamme tapetaan. By Sam Kingsley. Yle / Uutiset 29.12.2015

Trumpin toistaiseksi härskein heitto? ”Voisin ampua jonkun keskellä katua". By Pasi Pieti. Ilta-Sanomat 24.01.2015

Trump: I could 'shoot somebody and I wouldn't lose voters'. By Jeremy Diamond. CNN / Politics 24.01.2016

The GOP’s Trump meltdown hits critical mass — but can the right’s empty suits stop him now? The right's so-called intellectuals launch a desperate anti-Trump crusade. But who do they think will follow them? By Andrew O'Hehir. Salon.com 23.01.2016

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti