lauantai 13. helmikuuta 2016

Allen: "Vicky Cristina Barcelona" (2008)


Kaksi ystävystä, nuorta naista, rakastuu kesälomalla Espanjassa samaan kuvataiteilijaan, tietämättä että hänen eksänsä, jonka kanssa hänellä on myrskyisä suhde, palaa kuvioon mukaan (IMDb)

"Vicky Cristina Barcelona" (2008) on Woody Allenin ohjaama ja käsikirjoittama elokuva , jonka pääosissa näyttelevät Javier Bardem, Penélope Cruz, Scarlett Johansson ja Rebecca Hall. Elokuva kuvattiin Avilésissa, Barcelonassa ja Oviedossa.

Elokuvan tarina keskittyy kahteen hyvin erilaiseen ystävykseen Vickyyn ja Cristinaan, jotka viettävät kesää Barcelonassa. He tutustuvat paikalliseen taiteilijaan Juan Antonioon, joka ihastuu heihin molempiin, vaikka on vielä rakastunut henkisesti epätasapainoiseen entiseen vaimoonsa Maria Elenaan.

Elokuvan ensi-ilta oli vuoden 2008 'Cannesin' -elokuvajuhlilla. Se sai lukuisia palkintoehdokkuuksia ja palkittiin mm. parhaan musiikaali- tai komediaelokuvan 'Golden Globella' ja Cruz parhaan naissivuosan 'Oscarilla'. (Wikipedia)

      *     *     *

TÄNÄÄN FOXILTA KLO 21:55

     *     *     *

Olen aina pitänyt Woody Allenin elokuvista. Ensirakkaus oli "Manhattan" (1979), sitten "Kairon purppuraruusu" (1985) sekä "Hannah ja sisaret" (1986) jne. Ja vihdoin tämä "Vicky" (2008). Olen nähnyt tämänkin elokuvan jo monta kertaa, ehkä en kokonaan mutta kuitenkin.

Allen ylittää sujuvasti porvarillisen sovinnaisuuden rajoja esittämällä mm. toimivan polyamorisen mallin. Hän myös muistuttaa, että avioliitto voi olla samaan aikaan paha virhe, mutta myös tietoinen valinta kahden huonon vaihtoehdon väliltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti