perjantai 5. helmikuuta 2016

- CARPE DIEM - Tartu hetkeen - 299 - Ylen 'salaliitto': keskeytti Niinistön puheen

CC by  Mimmi L. 
Ne jotka tiistain seurasivat TV:stä Valtiopäivien avajaisia saattoivat huomata, että kesken presidentin puheen lähetyksessä oli häiriöitä.

Jälkikäteen Yle ilmoitti, että kyse ei ollut mistään tahallisesta, salaliitosta tms. Ja mihinkäs muuhunkaan tällainen ilmoitus saattoi johtaa kuin epäilykseen, että kyse oli juuri siitä. Viimeisin salaliittoteoria oli syntynyt.

      *    *    *

Asia tuli esiin mm. Yle TV1:n ohjelmassa "Perjantai", kun Kuningaskuluttajan toimittaja Johanna 'Valheenpaljastaja' Vehkoo kertoi asiasta.

     *     *     *

Kieltämättä epäilyt tahallisesti Ylen lähetyksen sabotoinnista tuntuvat uskottavilta, kun ajattelee tilannetta, jossa puhe katkaistiin.

Suorassa lähetyksessä jäi nimittäin mainitsematta tällainen tähdellinen kohta:

"Jokainen, joka osaa sanoa sanan "asylum", turvapaikka, pääsee sisään Eurooppaan ja Suomeen. Sana tuottaa tavallaan subjektiivisen oikeuden ylittää raja. Vailla mitään oikeaa perustettakin saa täyden, vuosiakin kestävän tutkinnan, ja pystyy sen jälkeen välttämään pakkotoimia, elleivät turvapaikan edellytykset täytykään, ja siis jäämään sinne, minne väärin perustein tuli."

Tosin kokonaan toinen asia on, oliko Niinistölle itselleen eduksi vai haitaksi, että suuri yleisö ei kuullut hänen flobbaustaan.

Linkki:

Valtamedia ja vastamedia. Perjantai. Yle TV1. 05.02.2016

Niinistön puheesta katosi ääni – syy tekninen vika, ei sensuuri tai salaliitto. By Terhi Toivonen. Yle / Uutiset 04.02.2016

Niinistö suorasanaisessa puheessaan: Kansainväliset pakolaissäännökset jääneet ajasta jälkeen. By Annette Blencowe. Yle / Politiikka 03.02.2016

Yleisradio(‏@Yleisradio). Twitter 03.02.2016:
Pahoittelemme häiriötä Valtiopäivien avajaisten tv-lähetyksessä. #Yle #valtiopäivät http://yle.fi/uutiset/valtiopaivien_avajaisten_tv-lahetyksessa_sekaannus__...

Yle sensuroi Suomen Presidentin...By AP. Ylilauta.org 3.2.2016

Yle sensuroi Presidentin puheen. By Deimus (5.2.2016)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti