tiistai 9. helmikuuta 2016

- CARPE DIEM - Tartu hetkeen - 302 - Sota naisia vastaan?

CC by  Mimmi L. 
Salon.com -verkkolehden toimittaja Amanda Marcotte on listannut abortinvastaisen Anti-Choice movement -liikkeen salaliittoteorioita. Naiset perustavat ajatuksensa patriarkaattiseen kristinuskoon.

      *    *    *

(Salon.com)
Liike on mm.tehnyt iskuja klinikoille, joissa tehdään abortteja.

Iskut tuovat mieleen Pohjoismassa, Suomessa ja Ruotsissa, tehdyt iskut pakolaiskeskuksia vastaan.

     *     *     *

Viime vuoden puolivälissä liike alkoi levittää huhua siitä, että Planned Parenthood -keskukset myivät abortoimiaan sikiöitä tutkimukseen. Liike levitti videoita, joiden he väittivät liittyvän mustan pörssin kauppaan.  Ennen kuin huhut ehdittiin kumota, vahinko oli jo tapahtunut.

     *      *     *

Vuonna 1984 liike levitti hieman toisenlaista videota aikana jolloin ei vielä ollut internetiä. Videolla oli kuvattu sikiö, jonka kasvoja oli manipuloitu ja abortoinnista oli tehty pienois-kauhuelokuva. Katsojan annettiin siis ymmärtää, että abortti oli ajattelevan ja ymmärtävän olion murha tms.

Pari vuotta sitten liikkeen videolla väitettiin, että Planned Parenthood yrittää tehdä teineistä seksiaddikteja. Masturbaatiota verrataan huumeiden käytön ns. porttiteoriaan. Tupakanpolttaminen helpottaa marin polttamisen aloittamista. Masturbaato on  puolestaan portti parisuhde -seksiin.  Ajatuksena on että keskukset hyötyvät siitä, että nuorten harjoittamasta seksistä ja abortoinneista. Tämän legendan ongelmana on se, että Planned Parenthoodin toiminta on vapaaehtoistoimintaa.

Linkki:

5 most absurd conspiracy theories peddled by anti-choice Christians. Why is the anti-choice movement even taken seriously as a political movement by the media? By Amanda Marcotte. Salon.com 01.08.2015


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti