torstai 11. helmikuuta 2016

- CARPE DIEM - Tartu hetkeen - 305 - "minkä ihmeen takia postasit kuvan, Teri Niitti"

CC by  Mimmi L. 
Jälleen kerran: en seuraa tai aina edes huomaa paljonkin kohua saaneita keskusteluita. Esimerkiksi tämä stylisti Teri Niitin kohu oli mennyt minulta täysin ohi ennen kuin Facebook-kaverini teki siitä postauksen.

      *    *    *

Kohurinta
jossain siellä 
suussa.
Kaverini kysyy retorisen mutta myös asian ytimeen osuvan kysymyksen seuraajiltaan: "why the fuck post in the first place?" Hyvä kysymys. Mikähän on vastaus?

Niitti teki tekonsa hyvin tietoisena, että se saisi paljon huomiota osakseen, mutta tuskin hänkään osasi aavistaa, millaisen raivoisan some-myrskyn.

    *    *    *

Helsingin Sanomien Kuukausiliitteessä toimittaja Anu Nousiainen on käynyt tapausta läpi ja vähän muitakin maailmalta.

Kaikki alkoi siitä, kun Teri Niitti astui Finnairin koneen business-luokkaan lennolle AY005 New Yorkiin.

Lähes hänen vieressään istui nainen pienen lapsen kanssa, jota tämä alkoi imettää. Niitti otti esiin älypuhelimensa ja teki Instagram -postauksen. Samalla hän tiesi sen ilmestyvän samalla kertaa hänen Twitter- ja Facebook -tileilleen. Viesti tulisi saamaan suuren yleisön.

Ennen muuta Twitterin kautta stylistimme tiesi täysin varmasti, että postaus leviäisi TODELLA laajalle. Hän varmisti maksimaalisen julkisuuden SUURELLA joukolla tarkkaan valittuja hashtageja:

#breast #breastfeeding #mothers #publicbreastfeeding #opinion #decency #firstclass #businessclass #finnair #feelfinnair #newyork #mothers #scarf.

    *     *      *

Miehen pään sisään on vaikea mennä, sillä päällisin puolin hänen postauksessaan ei ole mitään järkeä ja hän itsekin tuntui empivän tekoaan:

"Tiedän, että tästä päivityksestä nousee helvetinmoinen meteli, mutta olisiko liikaa pyydetty julkisilla paikoilla imettäviltä äideiltä, että he peittäisivät toimenpiteen huivilla."

Silti hän teki sen, minkä teki.

Teri Niitti on julkkis joka elää - ainakin osittain - julkisuudesta. Kenties tällaiset postaukset ovat osa hänen imagon -luontiaan, joka tällä kertaa ehkä hieman epäonnistui. Vai halusiko hän juuri tällaisen valtaisan huomion. Sekin on tietysti mahdollista.

Tärkeintähän ei tunnetusti ole mitä sinusta julkisuudessa puhutaan vaan se että puhutaan.

Linkki:

Kun some suuttuu, väkijoukko lynkkaa ihmisen muutamassa tunnissa. By Anu Nousiainen. Helsingin Sanomat / Kuukausiliite 06.02.2016

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti