perjantai 12. helmikuuta 2016

- CARPE DIEM - Tartu hetkeen - 306 - "Leikkiikö koko Suomi, Suomen kulttuurirahasto?"

CC by  Mimmi L. 
Suomen kulttuurirahastolla alkoi pari vuotta sitten erikoinen 3-vuotinen projekti "Koko Suomi leikkii". Tavallisesti rahasto ei ole tällaista lasten (ja nuorten) kulttuurityötä rahoittanut. Nyt se teki 75-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi poikkeuksen.

Eilen Yle Radio 1:n 'Kultakuume' -ohjelmassa kerrottiin, miten hanke on edennyt.

      *    *    *

Hankkeen toteuttajina ovat olleet MLL:n ja SPR:n paikallisosastot ja heitä on auttanut 10 rahaston palkkaamaa leikkilähettiä, joista yksi on Häme-Pirkanmaan alueella. Hämeenlinnassa toimintaa ei ole kuin Tuuloksessa, jonne on perustettu yksi Terhokerho. Tavoitteena on että tämän vuoden loppuun mennessä kerhoja olisi kaikissa kunnissa.

Terhokerhoja, joiden kautta toimintaa on kanavoitu, on tällä hetkellä 220 kunnassa ja kerhoja on kaikkiaan 280 kappaletta.

Yksi kysymys ohjelman kuunneltuani jäi mietityttämään. Miksi nuoret eivät ole kohderyhmänä? Eivätkö he kuulu 'koko Suomeen'? He ovat ainoa ikäryhmä, jota ei edes ohimennen mainita.

JATKUU...

Linkki:

Leikki tekee hyvää aikuisellekin. Kultakuume. Yle Radio 1 11.02.2016

Koko Suomi leikkii. Suomen Kulttuurirahasto

Suomen Kulttuurirahasto kutsuu koko Suomen leikkimään. Suomen Kulttuurirahasto

Terhokerhot, Pirkanmaa-Häme. Facebook

Pientä puuhaa syyslomalle. Ylen aamu-tv 12.10.2015 . Koululaisten syyslomat ovat alkaneet tai ovat ainakin alkamassa. Millaista yhdessäoloa ja  virkistävää tekemistä lomalle voi kehittää - siihen vinkkejä antoi Tarja Satuli-Kukkonen  Mannerheimin Lastensuojeluliitosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti