torstai 18. helmikuuta 2016

- CARPE DIEM - Tartu hetkeen - 310 - kevättä ilmassa

CC by  Mimmi L. 
Olen vasta lähdössä töihin. Tavallisesti olen liikkeellä jo ennen seitsemää. 

Kuuntelen puolihuolimattomasti radiota, kanavaa jolla satun olemaan, mistä tulee lähinnä musiikkia ja jos joku kysyisi, mitä kuuntelen, en osaisi vastata.

      *    *    *

Vilkaisu ikkunasta osoittaa, että kevät taitaa olla aika pitkällä. Valoisuus on siitä selvä merkki. Päivät ovat silmissä pidenneet. Aurinkokin on suostunut pariin kertaan pilkahtamaan viikkojen pilvisten päivien jälkeen.

     *     *     *

Ollaan iltapäivässä. AVI:n "Sadusta draamaan" -kirjastokoulutus on juuri ohi. Työhuoneen ovi on sattumalta juuri tänään teipattu kiinni, kun käytävän kokolattiamattoa revitään kirjaston toisessa päässä irti. Valmistaudun ensimmäiseen "Tk-taitoja tumpeloille" koulutukseen. Aikaa on vielä, joten mietin vielä, miten, missä järjestyksessä etenen.

AVI:n draamapäivästä sen verran, että Suomessa on ilmeisesti vain yksi kokopäiväisesti palkattu draama- ja / tai teatteriohjaaja, joka sattui olemaan täällä tänään eli Minna Rimpilä.

Mielenkiintoista nähdä, miten toisaalta samanlainen ja toisaalta erilainen on teatterin ja draaman näkökulma yhteen ja samaan asiaan.

Yksi selvä eri on siinä, että draamassa ohjaajan / opettajan ei selvästi tarvitse olla samalla tavalla jatkuvasti eri rooleissa kuin teatteritaiteen ammattilaiseen. Tai ehkä kyse on myös henkilöistä ja heidän mieltymyksistään. Ja kohderyhmän erilaisuudesta. Rimpilän kohderyhminä kun ovat lähinnä pienet lapset.

Linkki:

Uutiset ym. Iskelmä Radio / Iskelmä Janne 18.02.2016

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti