sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Grasmere: " Flying Monkeys" (2013)


Teini Kayley Dante saa enemmän kuin osasi odottaa, kun hänen isänsä ostaa hänelle söpön lemmikkiapinan, jolle kasvaa siivet, hampaat ja kyltymätön halu juoda verta öisin. (IMDb)

Robert Grasmeren ohjaama "Flying Monkeys" (2013) on kauhuelokuva, joka löyhästi perustuu L. Frank Baumin "Ihmemaa Ozin" siivellisten apinoiden mytologiaan. (Wikia)

     *     *     *

TÄNÄÄN 6:LTA KLO 23:00

     *     *     *

Yhtenä iltana Kayley näkee, miten hänen lemmikkiapinansa saa äkkiä siivet ja lentää ikkunasta ulos. Teinityttö seuraa autolla Skippyä ja tulee huoltoaseman pihaan. Skippy yhdessä kolmen muun samanlaisen otuksen kanssa on asemanhoitajan kimpussa syöden sitä.

Katsojalle kerrotaan, että tällaisia tapauksia on ollut viime aikoina muitakin pienessä Galen kaupungissa Kansasissa.

Skippyn ja Kaylen suhde poikkeaa muista siinä, että heidän välilleen syntyy lämmin suhde Muut apinat ovat tappaneet isäntänsä ja emäntänsä.

Kaksi japanilaista friikkiä saapuu paikkakunnalle kuultuaan, että näitä vuosituhansia vanhoja myyttisiä apinademoneita on liikkeellä. Muinaisilla aseilla varustautuneiden metsästäjien sukujen vastuulla on ollut pitää Xigo-niminen taruolento kurissa.

     *     *    *

Apinoita on yhä enemmän, vaikka amerikkalaiset - itselleen tuttuun tyyliin - ampumalla yrittävät päästä niistä eroon. He eivät tiedä,että tapettu apina herää heti uudelleen henkiin ja jakaantuu välittömästi kahdeksi uudeksi apinaksi eli apina kloonautuu.

Apinoista pääsee eroon vain tappamalla niistä ensimmäisen eli Xigon pyhällä tms aseella, jolloin kaikki muutkin kuolevat samalla hetkellä. Näin myös lopulta käy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti