perjantai 19. helmikuuta 2016

Jenkins: "Monster – Aileen Wuornos" (2003)

TULEE TÄHÄN!

"Monster – Aileen Wuornos" (2003) on yhdysvaltalainen elokuva, joka kertoo prostituoidun ja sarjamurhaajan Aileen Wuornoksen elämästä. Vuonna 2002 teloitettua, seitsemän miestä tappanutta Wuornosta näyttelee eteläafrikkalainen Charlize Theron. Wuornoksen lesborakastajaa näyttelee Christina Ricci. Elokuvan on ohjannut ja käsikirjoittanut Patty Jenkins.

Theron sai roolistyöstään Wuornoksena kiitosta. Theron sai useita palkintoja, kuten parhaan naispääosan ''Oscar'-palkinnon ja 'Golden Globen' parhaasta naispääosasta draamaelokuvassa. (Wikipedia)

     *     *     *

DVD:n esittely on suomalaisittain kiinnostava, sillä Aileen Wuornos on suomalaista syntyperää. Hän ampui vuosina 1989-1990 7 miestä ja oli USA:n 1. naissarjamurhaaja. Wuornosin järkyttävä lapsuus ja lesbosuhde nuoreen Selby Walliin herättivät median ja yleisön kiinnostuksen.

Elokuva tuo esille ihmisen ja rakastuneen naisen julman sarjamurhaajan takana. Charlize Theron tekee Aileen Wuornosin roolissa uransa parhaimman suorituksen, jota varten hän lihotti itsensä ylipainoisen maantieprostituoidun mittoihin. Wuornosin rakastettua näyttelee Christina Ricci. (FilmTown)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti