perjantai 5. helmikuuta 2016

"Outrageous Emergencies" (2014 -)


Vaikka monet 911 -puhelut (Euroopassa 112) liittyvät 'elämän ja kuoleman' -kysymyksiin, toisinaan niihin liittyy myös jotain tosi hullua, hullumpaa kuin mitä on koskaan ennen kuultu tai nähty. (IMDb)

Aamuyöllä Frii -kanavalla näytettiin 1. tuotantokauden 1. osa uutta reality -sarjaa  "Amerikan hulluimmat hätätapaukset" (2014 -).

Kriitikot näyttävät hyvinkin tähdittäneen sarjaa, vaikka näyttelijäsuoritukset eivät ilmeisesti ole aivan huippuluokkaa. Omiin silmiin tietty rosoisuus tuntui sopivan oikein hyvin.

Hyvin katseltava ja kiinnostava sarja sellaisillekin, joita tällainen viihde ei tavallisesti kiinnosta,

    *    *    *

Yhdessä jaksossa kerrotaan 4-5 tapausta limittäin. Tiettyä asiaohjelman luonnetta sarjaan tuo se, että välillä asiantuntijat pikakommentoivat sitä, mitä videolla tapahtuu.

Tiivis, kiinnostava, ehkä liiankin nopeasti etenevä paketti vakavaa nykyviihdettä.

1. jakson teemana tuntuivat olevan miehiset sukukalleudet, joita kohdeltiin kaltoin.

     *     *     *

Yhdessä tapauksessa kolme nuorta miestä viettivät hauskaa päivää. Yksi heistä sai kuolemattoman ajatuksen liukua alas pitkää puista kaidetta. Kaikki meni hyvin kunnes vastaan tuli kohta jossa kaide oli murtunut ja säpäleet tunkeutuivat miehen ahteriin ja arkoihin paikkoihin. Paikalle kutsuttiin niin ambulanssi kuin palokunta.

Toisessa tapauksessa kärttyisä mummo ei suostunut lähtemään sairaalaan ja hän teki kaikkea ikävää estääkseen hoitajia viemästä häntä autoon. Ensin toinen miehistä sai täsmäpotkusta munilleen. Autossa sama mies sai mummon katetrista virtsat päälleen. Kun saavuttiin sairaalaan mummo oli itse lempeys. Pahiksia olivatkin ambulanssimiehet...

Kolmannessa tarinassa 3-vuotias lapsi saa allergiakohtauksen, ei kovin vakavaa. Vakavammin sen sijaan käy ensihoitajalle, joka ottaa pihalla lapsen syliinsä. Talon puudeli iskee terävät hampaansa miehen sukukalleuksiin, eikä suostu päästämään irti. Miehen pelastaa vain paksut housut. Hampaat eivät mene läpi, vaikka kipeää tekeekin.

Linkki:

Paramedic tries to save toddler’s life, gets bitten on testicles by the family dog, they swell up to size of basketballs. By Hannah Gale. Metro.co.uk 11.07.2014

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti