sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Ray: "Asteroidi vs. Maa" (2014)


Kun massiivinen meteorikuuro uhkaa maata, parhaat älypäät laativat vaarallisen suunnitelman siirtää maata radaltaan sen verran, että sen onnistuu välttää törmäys suuren asteroidin kanssa. (IMDb)

"Asteroidi vs. Maa" (2014) -katastrofielokuvan on ohjannut Christopher  Ray ja se perustuu Adam Lipsiuksen käsikirjoitukseen.

     *     *     *

TÄNÄÄN FOXILTA KLO 21:00

     *     *     *

Kommentti elokuvasta Letterboxd -sivustosta, jossa katsojat arvioivat elokuvia.

"Tämän elokuvan tyhmyys on niin suurta ja kiihtyvää, että sen vaikutus on samaa luokkaa kuin jos meteori iskisi aivoihisi ja lävistäisi sydämesi. Jos luulit että Harmageddon oli paha niin ..."

Elokuva ei tosiaan ole elokuvana mikään elämys, ja IMDb:n käyttäjät ovat antaneet sille vain 2,8 / 10 pistettä, mutta on tässä kertomuksessa - niin kuin melkein kaikissa kertomuksissa - jotain hyvääkin.
'
Tällaisessa tilanteessa, jossa maata mahdollisesti uhkaa asteroidin aiheuttama tuho, päätöksiä tekevistä ihmisist tulee olympolaisia jumalia ja sen vaikutelman tämä elokuva onnistuu välittämään.

      *     *     *

Loppu muistuttaa erehdyttävästi "Taru sormusten herrasta" -trilogian loppuhuipennusta. Tässä tapauksessa Saipan -tulivuoren uumeniin pudotetaan - ei mahtisormusta - vaan kolme taistelukärkeä. Ja maailma pelastuu. Kuinkas muutenkaan.

Maasta ei kai ole vihjeiden perusteella jäljellä kuin about puolet, mutta dystopia ei täydellisty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti