maanantai 1. helmikuuta 2016

TYHJÄ PAPERI KERTOO. Osa 697 "Valitettavasti salaliittoteoriat eivät usein ole pelkkiä teorioita: Bobby Kennedyn murha"


Poliittiset murhat, niin kuin tämäkin, ovat vastenmielisiä. Tässäkin tapauksessa esim. Los Angelesin poliisi mitä ilmeisimmin on jollain tavalla osallistunut murhaan.

Sama kuvio on toistunut 1900 -luvulla monissa länsimaisissa demokratioissa. Lähinnä Suomea on tietysti pääministeri Olof Palmen murha vuodelta 1986. Poliittisesti konservatiiviset ja äärioikeistolaiset tahot ovat masinoineet kilpailijoidensa murhia.

     *     *     *

Historian mysteereissä mukavalla tavalla murretaan vuosikymmeniä ja -satoja vanhoja myyttejä tai ainakin tarjotaan uskottavia ja usein parempia selityksiä tapahtumille kuin mitkä ovat olleet ns. viralliset selitykset, joihin on jäänyt paljon aukkoja.

Tälläkin kertaa dokumenttiohjelman tekijät olivat nähneet paljon vaivaa rekonstruoidakseen alkuperäisen tilanteen niin tarkkaan kuin se suinkin on mahdollista käyttäen hyväkseen nykyaikaista teknologiaa ja rikostutkimuksen menetelmiä.

     *     *     *

Eikä voi olla ihmettelemättä miten samat kuviot toistuvat. Poliisi hävittää ja sekoittaa todisteita. Jättää tutkimatta aivan ilmeisiä, rutiininomaisia asioita. Tyytyy siihen, että nopeasti löytyy yksi henkilö, josta voidaan tehdä ilmeinen syyllinen murhaan tutkimatta tarkkaan, mitä tilanteessa oikeastaan on tapahtunut.

Siitäkin huolimatta, että virallinen selitys on ristiriidassa kaikkien todistajalausuntojen ja todisteidenkin kanssa siitä pidetään kiinni, ja tuomioistuimessa tuomarit hyvin omintunnoin tekevät päätöksensä. Tätähän tämä länsimainen muodollinen oikeus on. Muodollisesti oikeita päätöksiä.

    *     *     *

Yksi tapa hämmentää jatkotutkimuksia on vyöryttää yhä uusia, naurettavia ja epäuskottavia salaliittoteorioita, jolloin myöskin oikeat teoriat lopulta heitetään romukoppaan.

Linkki:

Robert F. Kennedyn murha. Historian mysteerit. Kausi 3, osa 1. 2004. Kuutonen 31.01.2016 klo 17:10

Robert F. Kennedy assassination conspiracy theories. Wikipedia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti