keskiviikko 3. helmikuuta 2016

TYHJÄ PAPERI KERTOO. Osa 698 "Media täynnä zikailua"


Oletko pienipäinen? Olet mahdollisesti sairastanut lapsena zika-viruksen? Ei vaiskaan.

Virus on levinnyt vasta viime kuukausina lähinnä Brasiliassa ja Latinalaisessa Amerikassa 3 - 4 miljoonaan ihmiseen.

Äidit jotka ovat ehkä nuorena saaneet virukset, ovat immuuneja sen mahdollisille haittavaikutuksille. Uutena viruksena tai sen muunnoksena zika on aiheuttanut joissain kymmenissä tapauksissa lapsille kehityshäiriön, jota kutsutaan pienipäisyydeksi.

     *     *     *


Lapsen äiti on saanut tartunnan,
ehkä yhdynnässä...
Tilanteeseen liittyy ironiaa tai 'kohtalon ivaa', sillä hyttynen, joka tauti levittää aikoinaan hävitettiin Latinalaisesta Amerikasta.

Ilmeisesti ihmisten lisääntynyt matkailu on tuonut sen takaisin joko Kaakkois-Aasiasta tai Afrikasta.

   *    *     *

Uusi sairaus on luonnollisesti synnyttänyt myös huhujen aallon, joista viimeisin on, että tauti voisi levitä myös yhdynnän kautta.

Eilen A-Studiossa THL:n professori Mika Salminen suhtautui maailmalla juuri levinneeseen nykytarinalta haiskahtavaan väitteeseen varauksellisesti ja diplomaattisesti. "Mitään ongelmaa ei ole ainakaan vielä ole havaittu", oli hänen kommenttinsa

    *    *     *

Onhan mahdollista, että Teksasissa sekstaillut keski-ikäinen pariskunta - tai toinen osapuoli - oli tuonut kokonaisen hyttysen mukanaan Brasiliasta, mikä oli päässyt pistämään hänen partneriaan. Huono tuuri joka tapauksessa.

Linkki:

USA:ssa ensimmäinen zikavirustartunta, joka on saatu yhdynnässä. By Janne Huusko. Helsingin Sanomat / Ulkomaat 03.02.2016

Zikavirus, uhka vai ei? By Kirsi Heikel. A-studio 02.02.2016. #yleastudio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti