perjantai 5. helmikuuta 2016

TYHJÄ PAPERI KERTOO. Osa 700 "Persuuntunut presidentti"


Vaikka en ole kommentoinut Ruben Stillerin "Pressiklubissa" käytyjä keskusteluja, olen seurannut niitä harvakseltaan. Niin kuin tänäänkin.

Presidentti Sauli 'Sale' Niinistön eduskunnassa pitämä puhe oli hulahtanut ohi, kun en seuraa kovin tarkkaan julkisuudessa käytyjä keskusteluja.

Tolkun mieheltä Niinistö ei puheen perusteella vaikuta. Ei kovin onnistutta retoriikkaa.

      *    *    *

Klubissa keskustelijoina olivat tällä kertaa Harri Saukkomaa, Anu Koivunen ja Markku Jokisipilä. Keskustelijoista Eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Jokisipilä oli ainoa, joka liputti valtaoikeuksiaan yksipuolisesti laajentavan Niinistön puolesta. Mediatutkija Koivunen puolestaan piti puhetta esim. tolkun miehistä ja naisista, kultaisen keskivertotien kulkijoista epämääräisenä ja arveluttavana. Ja mediakonsulttina esiintynyt Saukkomaa taiteili jossain sillä välillä.

     *     *     *

Jotenkin vain tuntuu, että poliittinen valta Suomessa on joissain asioissa yhä enemmän luisumassa joillekin hämärille tahoille, joiden toimintaa myös presidentti seuraa sivusta - ja / tai ylipäällikkönä.

Hätkähdyttävää on, että ylin laillisuudenvartija kehottaa poliitikoita rikkomaan Suomen allekirjoittamia kansainvälisiä sopimuksia, taktisesti kuitenkaan tarkentamatta mitä sopimuksia hän tarkoittaa. Geneven pakolaissopimustakin?

Ja tottahan on sekin, että kun hallitus on julistanut poikkeustilan, lakeja ja sopimuksia ei enää tarvitse noudattaa. Demokratia voidaan kumota yhdellä (oikeisto)hallituksen päätöksellä, jonka eduskunta hiljaa tolkun miehinä ja naisina hyväksyy. Ja se on sitten siinä. Panssarivaunut voidaan vyöryttää Helsinkiin ja rajavartioasemille ym.

Linkki:

Paetkaa, tolkun ihmiset tulevat! By Ruben Stiller. Pressiklubi. Yle TV1 05.02.2016

InvestmentWatch (‏@InvestWatchBlog). Twittr  01.02.2016:
WAR IN EUROPE IS COMING! Sweden, then Finland & now Austria announce deportations of ... - http://investmentwatchblog.com/war-in-europe-is-coming-sweden-then-finland-now-austria-announce-deportations-of-over-50-of-asylum-seekers/ … 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti