tiistai 9. helmikuuta 2016

TYHJÄ PAPERI KERTOO. Osa 701 "Persuuntunut presidentti. Osa 2"


Keskustelu presidentin äärioikeistolaisen puheen jälkeen ei näytä vain laantuvan. Suuri osa suomalaisista liputtaa Salen puolesta, mutta jotkut eivät tiedä mitä tästä kaikesta pitäisi oikein ajatella.

      *    *    *

Kahvipöytäkeskustelussa puheensa jälkeen Sauli 'Sale' Niinistö paljasti, minkä ajankohtaisen tapahtumaketjun perusteella hänen puhettaan tulisi tulkita. Sen hän olisi voinut sanoa suoraan puheessaankin, suoraan kun puhui, ainakin kannattajien mielestä.

    *    *    *

Presidentin oli saanut persuuntumaan turvapaikanhakijoiden tulo Venäjältä. Yle Radio 1:n tämän päivän uutisten mukaan tähän mennessä 680 ihmistä on ylittänyt rajan Venäjän suunnasta. Määrä on hyvin, hyvin vähäinen verrattuna siihen hallitsemattomaan virtaan, jota viime vuonna tuli lännestä.

     *     *     *

On vaikea ymmärtää voimakkaita, suorastaan aggression ja vihantunteita, idästä tulevia pakolaisia kohtaan, koska kyse on loppujen lopuksi samoista turvapaikanhakijoista, jotka sattuvat tulemaan vain eri reittiä.

Toinen 'Sale' -uutinen, eiliseltä päivältä, kertoi, että kodinturvajoukkoja Oregonista on hävittäjäkoneineen tulossa Suomeen hieman harjoittelemaan. Kun presidentin puheen ja hänen toimintansa kulissien takana armeijan ylipäällikkönä koplaa yhteen, voi olla vähintäänkin huolissaan.

    *     *     *

Jos presidentti on reilu ja rehti mies, joka ei Ruotsin kanssa härskisti suunnittele sotaa - jonkinlaista ensi-iskua Venäjälle -, hän kutsuu myös venäläiset sotaharjoituksiin Suomeen.

Ollaan kaikki yhtä suurta perhettä. Harjoitusten lopuksi kaikki koneet tuhotaan, ja jokainen syleilee toistaan ja pyytää anteeksi ilkeitä suunnitelmiaan.

Linkki:

Kansalainen kysyi Facebookissa – presidentti Niinistöltä tiukka reaktio. By Valtteri Varpela. Ilta-Sanomat 09.02.2016

"Täyttä asiaa!" Sata suomalaista kertoo näkemyksensä Niinistön puheesta. MTV / Uutiset 07.02.2016

Presidentti Niinistö valotti puheensa taustoja – "Nyt pitää ottaa opiksi, ettei enää yllätetä". Annette Blencowe. Yle / Politiikka 03.02.2016

Kommentti: Tästä Niinistö huolestui – ajankohta ei sattumaa. By Timo Paunonen. Ilta-Sanomat 04.02.2016

Lue presidentti Niinistön todella tiukka puhe sanasta sanaan. Ilta-Sanomat 03.02.2016

Presidentti Niinistön puhe huomioitiin ulkomailla – ”Yllätti monet”. By Ina Kauppinen. Ilta-Sanomat 03.02.2016

Näin arabiyhteisö kommentoi Niinistön puhetta Facebookissa. By Petri Turunen. Ilta-Sanomat 05.02.2016

Eero Heinäluoma kummeksui Sauli Niinistön puhetta. By Antti Honkamaa. Ilta-Sanomat 03.02.2016

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti