perjantai 29. huhtikuuta 2016

Olsson: "Meri antaa, meri ottaa" (2013)


Poliisin vaimo, kirjailija Erica löytää Fjällbackan valokuvaajan Stiggen murhattuna studiostaan ja alkaa auttaa tutkimuksissa mm. siksi, että hän tunsi miehen ja oli tekemässä kirjaa hänen valokuvistaan.

Niin Erican kuin hänen miehensä Patrikin tutkimukset tuovat esiin synkkiä salaisuuksia 50 vuoden takaa. Kiltti valokuvaaja oli mm. kiristänyt joka toista saarelaista. (IMDb:tä mukaillen)

"Meri antaa, meri ottaa" (2013) on yksi kuudesta Camilla Läckbergin 'Fjällbackanmorden' -kirjoihin perustuvasta sarjasta. (Wikipedia)

      *     *     *

Uskottavuus on todella koetuksella elokuvaa katsoessa, niin kuin aina tällaisten dekkareiden kohdalla. Asiat täysin epätodennäköisesti kietoutuvat toisiinsa ja selvittelyn vyyhti on hämärän sotkuinen alusta loppuun asti.

"Meri antaa, meri ottaa" -leffan jaksaa katsoa loppuun lähinnä viehättävän Erican (Claudia Galli) ansiosta, joka hänkin lopulta taisi olla aika plösö. Pyörii autollaan omalla pienellä hiekkalaatikollaan, eikä nosta paljon persettä penkistä.

Oikeastaan tällaisia elokuvia ei pitäisi tehdä, sillä ne ruokkivat yhteiskunnassa muutenkin kaikkialla vellovaa paranoiaa ja pelkoa muita kohtaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti