torstai 5. toukokuuta 2016

- CARPE DIEM - Tartu hetkeen - 330 - merellinen kirpparikierros -

CC by  Mimmi L. 
Eilen sain enemmän kuin puoli päivää kulutettua Hämeenlinnan Kantolanniemen kirpputoreilla. Samalla niemen notkolla kuin missä AC / DC viime vuonna konsertoi.

Hihaan tarttui kolmelta kirpputorilta mm. kaksi - pihakäyttöön suunniteltua - patsasta. Lähdin liikkeelle Suurkirpputorilta, joka on keskellä OTK:n entistä teollisuusaluetta, jossa ei ole enää muuta teollisuutta kuin keksi- ja korpputehdas. Seutaavaksi ajoin jonkin matkaa keskustaan päin Kantolan kammariin ja lopuksi kävin Timon Torilla, jossa vielä muutama vuosi sitten oli Nanson tehtaanmyymälä.

     *    *    *

Kummatkin patsaat olivat ensinnäkin mustia väriltään ja kummassakin oli aikoinaan juossut vesi. Toisesta sähköinen pumppu tosin olin ajan myötä kadonnut jonnekin. Toisessa on vedenneito lähteellä, toinen on Brysselin tunnus Manneken pis.

Merelliseen / vedelliseen teemaan liittyviä  DVD-elokuvia löysin myös muutamia mm. edellä bloggaamani Elizabeth Allen Rosenbaumin "Aquamarine" (2006) -elokuva. Toinen on TV:ssäkin nähty Jasper Jamesin fantastinen "Meren jättiläiset" (2003), jossa kerrotaan suurimmista koskaan meressä eläneistä eläimistä, nykytietämyksen valossa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti