perjantai 6. toukokuuta 2016

- CARPE DIEM - Tartu hetkeen - 331 - U can't touch this -

CC by  Mimmi L. 
Jumitun välillä kummallisiin asioihin, niin kuin tähän. Mitä tarkoittaa 90-luvun katukielen fraasi ja MC Hammerin laulun nimi "U Can't Touch This". Laulu voitti vuonna 1991 mm. 'Grammy' -palkinnon.

- Niin, miten niin et saa koskea "tätä"? Mitä "tätä" ja miksi? Videon katseltuaan ymmärtää, että MC Hammer tarkoittaa "tällä" itseään. Kielikuva tarkoittaa tarkalleen ottaen sitä, että "minä olen liian hyvä sinulle" tai "olen aina sinua parempi ". Mikä tietysti pitää sisällään myös kirjaimellisen merkityksen. "Älä koske minuun! Pysy kaukana minusta!"

     *    *    *

Swalen kirjaa "Drama games" (2012), jossa yhdessä - sinänsä tutussa - lämmittelyharjoituksessa käytettiin tätä pohjana.
Törmäsin tähän Rr & B -biisiin sattumalta selaillessani Jessica

Leikissä esim. 8 henkilöä on tilassa ringissä ja joku aloittaa heilauttamalla käsiään vasempaan. Seuraavan tehtävänä on jatkaa merkki kiertää kehää kunnes joku päättää tehdä jotain muuta.

Samalla kun mahdollisesti liikutaan videon tanssijoiden tyyliin, sanotaan niin kuin laulussa joka kerta "Naa!" eli "Ei!".

Vaihtoehtoisesti voi skipata seuraavan sanomalla "Lisää volyymiä! " ja heilauttamalla käsiä. Tai sitten voi kääntää kulun suuntaa sanomalla "Takaisinkelaus!" ja heilauttamalla käsiä vastakkaiseen suuntaan. Tai sitten voi noistaa kädet pystyyn ja sanoa "Hei tanssitaan välillä!", jolloin kaikki vaihtaa paikkaa keskenään. Tai sitten voi sanoa "Seis" omalla vuorollaan, jolloin kuka tahansa voi jatkaa eteenpäin eli kuka ehtii ensin.

      *      *      *

Harjoitteen voi  sovittaa esim. Kelly McKainin lastenkirjan "Mirella ja eksynyt pikku valas" -tarinan alkuun, jossa kolme merenneitoa istuu luodolla ja kaksi torjuu kolmannen ja heidän voi kuvitella sanovan "Naa!". Tarinassa Mirella skippaa siskonsa ja lähtee kalaparven mukana merelle.

JATKUU...

Linkki:

MC Hammer - U Can't Touch This. YouTube

U Can't Touch This (laulu). Wikipedia

Naa! Urban dictionary - Scally version of the word "No".

(U) can't touch this. Urban dictionary. -  MC Hammer had a hit with the name "U Can't Touch This." Generally means "I'm too good for you." or "You'll never be as good as I am." 

pump up the volume. Urban dictionary. - When someone has to take a shit. Music is played loud so that the person in the bathroom feels better about knowing that other people cannot hear them. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti