maanantai 9. toukokuuta 2016

- CARPE DIEM - Tartu hetkeen - 332 - intohimon pyörteissä -

CC by  Mimmi L. 
Yle Teemalta on tullut pariin otteeseen viimeksi eilen äitienpäivänä saksalainen 
Nicola Burfeindtin & Almut Faassin tiededokumentti "Himon verkko" (2015), mikä antaa - ainakin miehille - uutta tietoa naisten seksuaalisuudesta. Ja varmasti myös monet naiset ovat yllättyneitä dokumentissa esitetyistä tiedoista. Ne jotka ovat kantapään kautta oppineet asioita itsestään tietysti tuntevat ja tietävät asiat kuin oman pimppinsa peilin edessä.

     *     *    *

Ohjelmassa kerrotaan mm. viimeaikaisista tutkimustuloksista ja seksuaaliterapiasta. Parisuhteessa ongelmana ovat usein - tässä tapauksessa - miehen ja naisen erilaiset libidot.

Dokumentti auttaa ymmärtämään, miksi esim. seksisuhteessa käy aina niin, että viimeistään parin vuoden kuluttua kiinnostus toiseen vähitellen hiipuu. Tämä terapian näkökulmasta tarkoittaa vain sitä, että suhdetta ei ole tällöin osattu hoitaa.

"Himon verkko" -ohjelman tekijät suhtautuvat kriittisesti tai lähes kielteisesti markkinoille tulleisiin naisen seksuaalisuuteen vaikuttaviin aineisiin kuten Lybridoon  eli 'naisten viagraan'. Joskus tosin lääkkeinä myytävistä aineista saattaa olla apua, mutta lähes aina ongelmien syyt ovat ihmisten korvien välissä.

     *     *     *

Esimerkkinä vaihtoehdosta 'lääkkeille' kerrotaan Mihailista ja Dominicasta, jotka ovat olleet 16 vuotta parisuhteessa, mutta ovat menettäneet kiinnostuksen toisiaan kohtaan ja haluaisivat tehdä asialle jotain.

Juonnossa korostetaan, ettei pariskunnan ongelma ole sairaus, johon tarvitsisi löytää lääkkeitä. Tavallinen seksuaaliterapeutti riittää. Ja ratkaisu löytyi lopulta siitä, että Mihail ja Dominica saivat toimivat keskusteluyhteyden toisiinsa. Kaikista asioista kun on voitava puhua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti