tiistai 3. toukokuuta 2016

Coen & Coen: "Menetetty maa" (2007)


Siitä seuraa vain väkivaltaa ja sekasortoa, kun 2 miljoonaa dollaria huumerahaa joutuu vääriin käsiin lähellä Rio Grandea. (IMDb)

"Menetetty maa" (2007) on Joel ja Ethan Coenin ohjaama yhdysvaltalainen jännityselokuva, joka perustuu Cormac McCarthyn kirjoittamaan samannimiseen romaaniin.

Elokuva voitti parhaan miessivuosan sekä parhaan käsikirjoituksen palkinnot 'Golden Globe' -palkintogaalassa. Elokuva voitti myös 4 'Oscar'-palkintoa: paras elokuva, paras ohjaus, paras käsikirjoitus ja paras miessivuosa (Javier Bardem). (Wikipedia)

     *     *     *

TÄNÄÄN HERO KLO 21:00

    *     *     *

Alkaa yllättävästi sheriffin monologilla, joka kertoo itsestään ja urastaan. On pidättämässä jotain satunnaista henkilöä keskellä autiomaata. Pidätetty tappaa sheriffin kuristamalla tämän käsiraudoilla ja pakenee poliisiautolla. Pakomatkalla ampuu paineilmalla satunnaisen ohikulkijan ja varastaa tämän auton.

Sitten siirrytään aivan toisenlaiseen tilanteeseen. Metsästäjä löytää joukon kuolleita miehiä keskellä ei-mitään. Ovat ampuneet toisiaan, kaikki kuolleita. Löytää ison kasan huumeita ja varastaa salkullisen rahaa.

Hetken päästä miesten tiet kohtaavat. Jälkimmäisellä on 2 miljoonan dollarin rahasalkku, jonka myös toinen haluaa.

Lopulta kaikki päättyy ratkaisemattomaan. Kukaan ei voita mitään, mutta ruumiita syntyy niin kuin suuremmassakin sodassa. Ja irvokasta on, ettei rahoja saa kukaan... tai ehkä jokulopulta löytää ne tienpenkalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti