torstai 26. toukokuuta 2016

McNaughton: "Villit kuviot" (1998)


Etsivä paljastaa salaliiton, joka on tehty lukion opinto-ohjaajaa vastaan. Häntä syytetään kahden naisopiskelijan raiskauksesta. (IMDb)

"Villit kuviot" (1998) on eroottinen trilleri, jonka on ohjannut John McNaughton. Sam Lombardo (Dillon) työskentelee opinto-ohjaajana ja saa pian syytteen raiskauksesta. Tämän jälkeen alkaa huikea jännitystarina, jossa kaikki kieroilevat kaikkia vastaan. Tarina saa loppujen lopuksi aivan uskomattomat juonikäänteet. (Wikipedia)

      *    *     *

TÄNÄÄN 6:LTA KLO 22:00

    *      *     *

Kelly (Denise Richards) syyttää Sam Lombardoa raiskauksesta, mikä näyttää tuhoavan miehen elämän, kun lisäksi toinenkin nuori nainen Suzie (Neve Campbell) väittää samaa. Oikeudenistunnossa Suzie kuitenkin murtuu ja  tunnustaa, että hän on vain kostanut Samille sen, ettei tämä ollut aiemmin auttanut häntä. Kellyn rikkaat vanhemmat pelastavat tyttärensä syytteiltä väärästä valasta ym.

Kaikki näyttää tässä vaiheessa selvältä, mutta asiat ehtivät kääntyä vielä moneen kertaan päälaelleen. Totta oli vain se, ettei kukaan raiskannut ketään. Kuvioon yhä tiiviimmin sekaantuu ylikonstaapeli Ray Duquette (Kevin Bacon), joka näyttää vainoavan - ei vain Sam Lombardoa - vaan myös naisia.

Mitä fantastisimpien vaiheiden jälkeen Kelly kuolee em. poliisin ammuttua häntä itsepuolustukseksi. Suziekin näyttää kuolevan, mutta hänen kuolemansa opinto-ohjaaja Sam ja hänen oppilaansa Suzie itse lavastavat kuolemaksi.

Loppuhuipennus tapahtuu purjealuksella, jossa Sam ja Suzie ovat kahdestaan. Tässä vaiheessa Kellyn lisäksi Ray ovat kuolleet. Kaikki viisi osoittautuivat lopulta salaliittolaisiksi, joiden tarkoituksena oli saada suuri summa rahaa Kellyn rikkaalta äidiltä, missä he onnistuvatkin, mutta vain Suzie onnistuu jäämään henkiin ja nauttimaan muhkeasta potista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti