sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Salmenperä: "Lapsia ja aikuisia" (2004)Pitkään yhdessä olleet Venla ja Antero ovat ajautuneet suhteessaan umpikujaan. Venla haluaa perheen, mutta poikaystävä ei. Venla päättää silti hankkia lapsen ja tilanne mutkistuu, kun hän rakastuu hedelmällisyyshoitoja tekevään naislääkäriin, joka on samalla työpaikalla kuin missä Venlakin psykologina. (IMDb)

"Lapsia ja aikuisia" (2004) on Aleksi Salmenperän esikoispitkäelokuva. Elokuva oli hänen lopputyönsä Taideteolliseen korkeakouluun. Minttu Mustakallio voitti elokuvasta parhaan naissivuosan Jussi-palkinnon vuonna 2005. (Wikipedia)

     *    *    *

Hämeenlinnalaislähtöisen Pekko Pekosen käsikirjoitus on herkullinen, vaikka dialogi onkin hieman tökkivää, mutta Venlan mies Antero onkin huippu-urheilija, pikaluistelija, jotka eivät tunnetusti osaa tehdä muuta kuin yhtä asiaa.

Suurin yllätys elokuvaa 12 vuotta sitten katselleelle varmasti on ollut Venlan (Minna Haapkylä) ja Satun (Minttu Mustakallio) suhteen kehittyminen monien mutkien ja takaiskujen kautta lopussa aina parisuhteeseen asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti