perjantai 6. toukokuuta 2016

Wood: "Barbie ja merenneidon tarina" (2010)


"Barbie ja merenneidon tarina" (2010) on tietokoneella animoitu elokuva ja 17. 'Barbie' -elokuvien osa ja samalla se on 1. moderni brittien 'Barbie' -elokuva.

Merliah on surffi-mestari Malibun rannoilta. Yllättäen hän saa tietää, ettei olekaan tavallinen teini-ikäinen tyttö vaan hänen äitinsä on merenneito tai suorastaan kuningatar. Merliah huomaa pystyvänsä kommunikoimaan mm. delfiinien kanssa ja hän lähteekin Zuma-delfiinin matkaan auttamaan korallivaltakunta Oceanaa - ja vapauttamaan sen diktaattorimaisesta hallitsijasta, joka on Merliahin täti.

Lopulta Merliah luonnollisesti onnistuu haastavassa tehtävässään ja vapauttaa äitinsä syvällä meressä olevasta vankilasta, jonne hänen siskonsa oli hänet heittänyt. Merenneito - tai puoliksi sellainen - ei halua jäädä merenalaiseen valtakuntaansa vaan surffaa jatkossa kahden kodin välillä niin kuin kuka tahansa avioerolapsi, vaikkei itse sellainen olekaan. (Wikipedia)

     *     *     *

Mitäpä tästä voi sanoa? Ehkä sen, ettei se jää jälkeen Disneyn "Pieni merenneito" (1989) -elokuvalle, vaikka  tarina ei ehkä olekaan niin viimeistelty kuin Disneyllä aina.

Vaikka Elise Allenin kirjoittama satu ei ole myöskään H.C. Andersenin "Pieni merenneito" (1837) -adaptaatio, se tietyllä tavalla viittaa siihen ja kommentoi sitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti