keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

- CARPE DIEM - Tartu hetkeen - 339 - Sauli Niinistö: suuri eurooppalainen sotapäällikkö -

CC by  Mimmi L. 
Sanon sen niin suoraan kuin pystyn. Viimeistään nykyinen tasavallan presidentti Sauli Niinistö viimeaikaisella käytöksellään on osoittanut, miten turha ja jopa vaarallinen instituutio kansalaisten turvallisuuden ja turvallisuuden tunteen kannalta on presidentti-instituutio. Sotaa ja asevarustelua lietsotaan varsin avoimesti.

Ihmettelen mm. naisjärjestöjä,jotka eivät koskaan reagoi maan militarisoitumiseen. Heidän lapsistaanhan tässä ollaan tekemässä tykinruokaa. Miehet sitä ovat jo. Poikkeukset tekevät vain totaalikieltäytyjät, Jehovan todistajat ja ns. hullun paperit saaneet.

     *    *     *

Tökerösti Niinistö pröystäilee yleisellä asevelvollisuudella, joka oli aikoinaan Saksan ja Ranskan jatkuvien sotien ja maailmansotien yksi alku ja juuri. Ja nyt siitä halutaan tehdä yleiseurooppalainen malli. Jo on aikoihin eletty!

Äärioikeistolaiset piirit, joihin tänä päivänä Suomessa taitaa kuulua valitettavasti niin Kokoomus, Perussuomalaiset kuin Keskustakin (tai ainakin niiden johtajat), käyttävät härskisti lyömäaseenaan Venäjää, joka on vain tekosyy jonka varjolla verovaroja haaskataan turhistakin turhimpiin aseisiin ja asejärjestelmähankintoihin sekä Naton miellyttämiseen.

Ainoa realistinen vaihtoehto on että eurooppalaisista armeijoista luovutaan välittömästi kokonaan ja väkivallan monopoli luovutetaan YK:lle, jonka tehtävänä on riisua maailma lopullisesti aseista.

    *     *     *

Koska konventionaalisista aseista luopuminen on luultavasti käytännössä helpointa, YK:n on puututtava Euroopan (ja siinä sivussa Venäjän) arveluttavaan poliittisen kehitykseen ohjelmoimalla aseiden hävittäminen ja ottamalla tarvitsemansa järjestelmät omaan käyttöönsä.

Samalla on käynnistettävä projekti, jossa kyseenalaistetaan ns. länsimainen demokratia, ja sille kehitetään uusi toimivampi poliittisen järjestelmän malli, joka ehkäisee sen, ettei valtiota kuppaava porvaristo saa suhteettoman suurta valtaa niin kuin tänä päivänä.

     *     *     *

Oikeistolaistumisen pääsyy on koulujärjestelmä ja oikeistolaisista oikeistolaisimmat opettajat, jotka ovat vuosikymmeniä aivopesseet sukupolven toisensa perään kyseenalaiseen arvomaailmaansa.

Jotain peruskoulun tilanteesta kertoo se, että oppilaat ovat PISA-tuloksista huolimatta lähes Euroopan tyytymättömimpiä kouluun tällä hetkellä. Jotain siis tarttis tehdä ja pian... Lisäksi 17 % pojista ei peruskoulun jälkeen osaa riittävästi lukea ja kirjoittaa, jotta selviäisivät mm. kaiken-maailman-blanketeista, ja byrokratiaahan Suomeen mahtuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti