tiistai 28. kesäkuuta 2016

- CARPE DIEM - Tartu hetkeen - 345 - Islanti ja jalkapallo -

CC by  Mimmi L. 
Myöhään eilenillalla Islanti voitti jalkapallomaa Englannin jalkapallon EM-kilpailujen 1/4-välierässsä  kirkkaasti 2 - 1. 

Englanti ei tehnyt yhtään pelitilannemaalia ja ainoa maali oli kapteeni Wayne Rooneyn pelin alussa vetämä rankkasi.

Piskuinen 325 000 asukkaan Islanti on EM-kisojen ensikertalainen, eikä ole hävinnyt neljästä pelaamastaan ottelusta vielä yhtään.

      *     *     *

Islannin maalaajia olivat Ragnar Sigurdsson ja Kolbeinn Sigthorsson. Ensimmäinen osuma tuli vain kaksi minuuttia Englannin rangaistuslaukauksen jälkeen. Myös toinen Islannin maaleista syntyi 1. puoliajalla.

Seuraavaksi Islanti kohtaa isäntämaa Ranskan, ja mikäli voittaa tämänkin pelin, se on jo neljän parhaan joukossa. Jopa edellinen Euroopanmestari Espanja on pudonnut jatkopeleistä hävittyään Italialle.

* * *

Islannin menestystarina jalkapallossa on vertaansa vailla, sillä näin kapealta väestöpohjalta ei ole aiemmin noussut maita pelaamaan mitaleista arvoturnauksissa. Kanta-Hämeessä ja Pirkanmaalla on yhteensä asukkaita yhtä paljon kuin Islannissa, ja niin kuin tiedetään edes Suomea ei näissä skaboissa nähty. Takavuosien Euroopan mestaria Tanskaa ei niinikään nähnyt Ranskassa - ja Ruotsi putosi mitalipelien ulkopuolelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti