torstai 7. heinäkuuta 2016

- CARPE DIEM - Tartu hetkeen - 348 - Eurooppalaisten valtiomiesten harhainen maailmankuva -

CC by  Mimmi L. 
Mm. CNN -televisiokanavan tänään (7.7.) julkistamat pääministeri Tony Blairin muistiinpanot 2000-luvun alusta osoittavat, miten harhainen ja vääristynyt länsimaisten valtionpäämiesten kuva 2000 -luvun maailmasta oli ja on.

Sama harhainen keskustelu jatkuu Naton huippukokouksessa Varsovassa kuluvalla viikolla.

      *     *     *

Venäjä sekä Ranska ja Saksa kyseenalaistivat Irakin sodan,
joka ei saanut esim. YK:n tukea.

Tony Blair mm. kirjoittaa George W. Bushille mahtailevasti, miten he sodan avulla yhidstävät koko maailmaan terroristeja ja rosvovaltioita vastaan. Nyt samanlainen uhittelu on kääntynyt Venäjää vastaan. Taktiikkana on jatkuvasti etsiä maailmalta kohteita, joita vastaan on mahdollista hyökätä - ja sen avulla muka rakentaa parempaa maailmaa.

Samalla samaiset johtajat pönkittävät omaa valtaansa, omilla puheillaan ja vaikuuttavat toisilleen, miten he edustavat demokraattisia maita. Muut ovat siis rosvomaita. Omat toimet ovat kuitenkin kuin mistä tahansa sotaa haikailevasta diktatuurista.

Mieleen ei tule, että oma toiminta on terrorismia sekin, valtioterrorismia, joka on moninverroin globaalisti haitallisempaa kuin yksittäisten terroristijärjestöjen toiminta tms.

Linkki:

Chilcot: Tony Blair's notes to Bush reveal thinking on Iraq WarBy Bryony Jones, Nick Thompson and Blathnaid Healy. CNN / Politics 07.07.2016

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti