keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

- CARPE DIEM - Tartu hetkeen - 351 Nalle Puh & kuningatar Elizabeth II -

CC by  Mimmi L. 
Tutkijat ovat pähkineet, mikä on "Nalle Puh" -kirjojen ja niiden kirjoittajan A.A. Milnen suhde britti-imperiumiin. Siitä on oltu hieman erimielisiä, mutta jokin asia sentään on täysin varmaa.

Kun kuningatar Elizabethillä keväällä olivat 90-vuotisjuhlat, Buckingham Palacessa olivat läsnä myös Nalle Puhin hahmot, mikä kertoo ehkä jotain A.A. Milnen "Nalle Puhin" (1926) läheisestä suhteesta.

Kaiken kukkuraksi Milne aikoinaan omisti kirjansa laulut juuri tuolloin syntyneelle Elizabethille!

Lisää vahvistusta tälle tulkinnalle antaa tietysti myös se, että Nalle Puh elää ja voi hyvin Brittiläisen kansanyhteisön maissa.

Periaatteessa imperiumia ei ole olemassa, mutta niin kuin hyvin tiedetään, käytäntö ja teoria eivät käy käsi kädessä.

     *      *     *

Aivan viime kuukausien uutisista voi bongata esim. uutisen Etelä-Afrikan Sunday Tribune -lehdestä, jossa Elizabeth Sneddon -teatterissa Durbanissa Puhin hahmot esiintyvät.

Toinen tuore uutinen on puolestaan Englannista, jossa satuklassikkoa luetaan St Albansin katedraalin perheaamujen yhteydessä. Tarinat eivät ole siten millään tavoin ristiriidassa brittien protestanttisen uskonnollisuuden kanssa, mitä on myös viime vuosina epäilty. Ja Disneyn elokuva "Nalle Puh" (1977) tuli taas kerran pari päivää sitten brittien TV-kanavilta.

Näyttelijä Isla Fisher kertoo heinäkuun "You" -lehdessä, että juuri Nalle Puh on hänen kirjallisuuden suosikkihahmonsa, ja Puhia hän lukee lapsilleenkin.

Linkki:

Pooh at Palace. Waikato Times 27.05.2016 (Uusi-Seelanti)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti