maanantai 18. heinäkuuta 2016

- CARPE DIEM - Tartu hetkeen - 353 Terroristi vai epätoivoinen ihminen? -

CC by  Mimmi L. 
Nizzan kaahari Mohamed Lahouaiej Bouhlel oli Ranskan poliisin tuntema pikkurikollinen, joka sai toimeentulonsa työttömänä mm. varastelemalla polkupyöriä. Olisiko tällaisesta miehestä Isis-järjestön terroristiksi? Hänen naapurinsa ei usko siihen. Silti uutistoimistot ja media kritiikittömästi hyväksyivät Isisin ilmoituksen siitä, miten se kertoi ottaneensa vastuun miehen teosta.

Samaan aikaan brittilehti The Telegraph kertoo Bouhlelin radikalisoituneen yhdessä (1) kuukaudessa ja vihjaa, että miehelle ehkä maksettiin 100 00 euroa teosta. Puhelutiedot paljastivat, että hänen tuttavapiiriinsä kuului poliittisesti radikaaleja. Tosin asuinalueella kaikki tunsivat toisensa.

     *    *     *

Oli niin tai näin. Mies oli muslimi, joka ei ollut erityisen uskonnollinen, ja hän joi ja tupakoi. Hänellä oli Tunisian ja Ranskan kaksoiskansalaisuus, ja Mohamed Lahouaiej Bouhlel lähetti rahaa köyhälle perheelleen Tunisian maaseudulle. Viimeisin laiton rahalähetys oli The Telegraphin mukaan erityisen suuri.

Mohamed oli eronnut vaimostaan pari vuotta sitten, eikä ollut tämän kanssa hyvissä väleissä, ja viime kuukausina hän oli ollut työtön - eikä ajanut jakeluautoa - sekä hänellä oli vihanhallintansa kanssa ongelmia. Isä sanoo, ettei hän koskaan rukoillut tai käynyt moskeijassa. "Hän oli yksinäinen, masentunut ja aina yksin."

Linkki:

Bastille Day terrorist was radicalised within months and sent £84,000 to his Tunisian family days before attack. By David Chazan, Tom Morgan & Camilla Turner. The Telegraph / News 17.07.2016

Lehtiväite: Nizzan iskun tekijä lähetti 100 000 € Tunisiaan muutama päivä sitten 4/11. Uusi Suomi 17.07.2016

Truck attacker's neighbor speaks out. "I has nothing to do with Islam". Facebook 15.07.2016

James Woods (‏@RealJamesWoods). #Nice is a catastrophe. The film being posted is so hard to watch and truly heartbreaking. I can't imagine the motive of the killer. Twitter 15.07.2016

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti