maanantai 18. heinäkuuta 2016

- CARPE DIEM - Tartu hetkeen - 354 Terroristin motiivit - kolmas teoria -

CC by  Mimmi L. 
Sunnuntain The Guardian -lehden kirjoituksessa esiteltiin asiantuntijoiden käsityksiä Nizzan kaaharin järjettömän teon motiiveista.

Mikä voi olla syynä siihen, että 31-vuotias mies päättää tappaa rekalla kymmeniä ihmisiä?

Aiemmin esitettyjen teorioiden lisäksi esiin nousi kolmaskin teoria. Yhden teorian mukaan Mohamed Lahouaiej-Bouhlel yksinkertaisesti oli Isisin terroristi.

Toisen teorian mukaan miehellä on ollut mielenhäiriö ja ihmissuhdeongelmia elämässään ym.

Kolmannen teorian mukaan hän on ollut osa ystävien tai ihmisten verkostoa, joille on kehittynyt oma ryhmäideologiansa, joka on johtanut tällaiseen suunniteltuun tekoon.

     *     *     *

Paras selitys tapahtumalle löytyy mitä ilmeisimmin eri näkökulmia ja käsityksiä yhdistelemällä. Ja viime kädessä luultavasti vain mies itse olisi pystynyt antamaan teolleen jonkinlaisen mielekkään selityksen, jos hänkään.

Lisäksi voidaan kysyä, miksi tällaisia kysymyksiä esitetään vain Mohamed Lahouaiej-Bouhlelin kohdalla. Mikä sai esimerkiksi ranskalaiset sotilaat Ranskan iskujen jälkeen pommittamaan siviilejä Syyriassa ja Pohjois-Irakissa viime marraskuussa?

Mikä mielenhäiriö on nuorilla suomalaismiehillä, joka saa heidät vankilan sijaan menemään armeijaan ja ryhtymään tappajiksi?

Linkki:

Police and academics search Nice attacker’s history for a motive. A profile is built up of an angry loner recently arrived from Tunisia. By Jason Burke. The Guardian 17.07.2016

1 kommentti:

  1. Osallistu Riviera Maisonin pyyhkeiden arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista