tiistai 19. heinäkuuta 2016

- CARPE DIEM - Tartu hetkeen - 355 Profiili -

CC by  Mimmi L. 
Tätä kuvaa minun ei pitänyt panna blogiin, mutta tässä se nyt on. Se on viime perjantailta. Tarkemmin sanottuna istuit perjantai-iltapäivänä m-marketin edessä ja otit itsestäsi tämän kuvan. Jotain tehdäksesi.


Sanoit istuneesi siinä aika pitkään, et kuitenkaan kauempaa kuin puoli tuntia, sillä olit sitä ennen istunut uimarannassa, penkillä ja katsellut poukamassa olleita vesilintuja: silkkiuikkuja, sorsia ja lokkeja. Sanoit että uikut ovat pesimässä. Ehkä olivatkin, sillä ensimmäisen poikueen poikaset olivat jo isoja ja hankkivat itse elantonsa.

Päivä oli sateinen, ja sateessa kävelit Hattelmalan päiväkodista Katuman lähiöön. Katselet kerrostaloa, jossa asuit pienenä lapsena. Niin ainakin luulen. Voin olla väärässäkin. Katseesi on kuitenkin suuntautunut taloon päin. Yhtä hyvin voit  vain tuijottaa sateeseen tai olla katsomatta yhtään mitään tai minnekään. Ehkä keskityt profiilikuvan ottamiseen.

Sinulla ovat siniset hai-saappaat jalassa. Samanlaiset kuin minulla olivat kun aloitin aikoinaan koulunkäynnin. Sanoit että oli kiva kävellä sateessa. Vettä tuli iltapäivällä hetkittäin kaatamalla. Mutta et kastunut sillä sinulla olivat päällä samat sadevaatteet kuin töissäkin.

     *     *     *

Myöhemmin annoit kuvan minulle. Pyysinkö sitä? En muista, mutta joka tapauksessa päätit antaa sen minulle. Kehuin kuvaa ja hienohan se onkin. Kokeilimme bluetooth-yhteyden käyttöä, Samsung-älypuhelimesta toiseen. Et ollut aiemmin siirtänyt kuvia langattomasti. Ja helpostihan kuvat liikkuivat kumpaankin suuntaan.

Kun kirjoitin tätä tekstiä, sain sinulta tekstarin. Sanoin juuri katsovani kuvaasi, et ihmetellyt. Kysyin katsoitko entistä kotitaloa kuvassa. Sanoit että hieman ennen kuin otin profiilikuvan, katsoin taloa, joka on juuri katseen suunnassa. Aivan, sitähän minäkin, ajattelin. Osasin kuvitella tilanteen juuri sellaisena kuin se oli, vaikka en ollutkaan paikalla.

     *     *     *

Sitten sait tekstarin minulta, nousit tuolilta ja panit Samsungin taskuun. Hetken kuluttua olit A-rapun edessä. Hymyilit ja sanoit jotain niin kuin minäkin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti