tiistai 5. heinäkuuta 2016

Glebas: "Nasun suuri elokuva" (2003)


"Nasun suuri elokuva" (2003) on DisneyToon Studiosin tuottama ja Walt Disney Picturesin ja Buena Vista Distributionin julkaisema animaatioelokuva. 

Elokuva pohjautuu kirjailija A. A. Milnen 'Nalle Puh' -kirjoihin. Elokuvan pääosassa ei ole tällä kertaa Nalle Puh vaan Nasu. Elokuva sai Annie-ehdokkuuden vuonna 2004 erinomaisista animointiefekteistä. (Wikipedia)

     *     *     *

En pidä näistä Disney-animaatioista kovin paljon, mutta on kiinnostavaa, millä tavoin käsikirjoittajat ovat esim. kehitelleet hahmoja eteenpäin siitä, mitä ne ovat olleet A.A. Milnen kirjoissa.

Nasu on selvästi Nalle Puhin halveksituin hahmo. Esim. lelukaupoista ei Nasu-figuureita löydy edes etsimällä toisin kuin muita hahmoja.

Yhden tulkinnan mukaan Nasu on kuitenkin Milnen pojan Christopher Robinin alter ego tms. Tai ehkä ennemmin varoitus siitä, että pojasta voi tulla samanlainen. Ristiriitaista tosin on, että Milnen perhe halusi pojan sijaan lapseksi tytön, ja pikkupoikaa mm. puettiin tyttömäisesti ja hänellä olivat pitkät hiukset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti