torstai 21. heinäkuuta 2016

Helgeland: "Ritarin tarina" (2001)


Kun aseenkantajan mestari kuolee, mies ottaa kohtalon omiin käsiinä ja ryhtyy itse ritariksi. (IMDb)

"Ritarin tarina" (2001) on komedia/toiminta elokuva, joka kertoo ritarin aseenkantajasta, joka isäntänsä kuoltua päättää alkaa esiintyä itse ritarina. Elokuvassa näyttelevät muun muassa Heath Ledger, Shannyn Sossamon, Rufus Sewell, Mark Addy, Alan Tudyk, Paul Bettany ja Laura Fraser. Elokuvan on tuottanut, ohjannut ja käsikirjoittanut Brian Helgeland. (Wikipedia)

     *     *     *

TÄNÄÄN 5:LTA KLO 21:00

     *     *     *

Willian Thatcheriä (Heath Ledger) lykästää, kun prinssi Edward (James Purefoy) vihdoin lyö hänet oikeaksi ritariksi. Sitä ennen hän on kiertänyt turnauksesta turnaukseen aikansa kuuluisimman kirjoittajan / kirjailijan Geoffrey Chaucerin (Paul Bettany) väärentämillä aateliskirjoilla.

Elokuvan sanoma on porvarillinen: yksilö voi menestyä - ja olla oman onnensa seppä - jopa keskiaikana arvoilla, jotka tulivat vuosisatoja myöhemmin yleisesti hyväksytyksi.

Asian kääntöpuolena tietysti on, että muut voivat olla vain ritari(en)n palkoollisia ja yleisöä. Riskinä on, että Williamin huijaus paljastuu niin kuin käykin. Mahtava maine ja pitkällinen menestys pelastavat miehen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti