tiistai 19. heinäkuuta 2016

Polak: "Parempi huominen" (2014)


10-vuotiaalla Yulalla on vain yksi unelma - päästä elämään normaalia elämää. Hanna Polak seuraa Yulan elämää aina 24-vuotiaaksi asti kielletyllä Svalkan kaatopaikka-alueella 13 mailin päässä Kremlistä. (IMDb)

Hanna Polakin "Parempi huominen" (2014) on tanskalais-puolalainen dokumenttielokuva lapsista, jotka elävät Moskovan lähellä olevalla kaatopaikalla.. Elokuva on palkittu mm. maailman suurimman dokumenttielokuvafestivaalin IDFA:n erikoispalkinnolla. (Wikipedia)

     *     *     *

EILEN YLE TV1 KLO 21:30

     *     *     *

Vaikuttava dokumenttielokuva Yula-tytön kehittymisestä aikuiseksi äärimmäisen kurjissa oloissa. Itseasiassa, tarkemmin ajatellen, olot eivät kaatopaikalla edes ole kurjimmat mahdolliset. Kotikylässä Yulalla ja hänen äidillään ei ollut edes ruokaa, mutta kaatopaikalla he saavat hankittua itselleen jokapäiväisen leipänsä.

Tilanne muuttuu kun Yula 16 1/2 vuoden iässä tulee raskaaksi. Äiti ja tytär yrittävät saada apua kotikylästä isoisältä, mutta isoisästä ei ole apua perheen naisille vaan Yula joutuu adoptoimaan 1. lapsensa ja palaamaan kaatopaikalle.

Lopulta Yulan unelma toteutuu ja 24-vuotiaana hän vihdoin elää normaalia elämää Moskovan lähiössä poikaystävänsä ja 2. lapsensa kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti