perjantai 8. heinäkuuta 2016

TYHJÄ PAPERI KERTOO. Osa 728 "Lakkauttaisipa Nato viisaudessaan itsensä"


Euroopassa palataan 1900 -luvun sotien asetelmiin, mikä lisää turvattomuutta Euroopassa ja koko maailmassa. 

Euroopan ja USA:n poliitikot valitettavasti vielä vuonna 2016 uskovat, että avoimen väkivallan uhkalla - ja väkivallalla - voi saavuttaa kestäviä poliittisia tavoitteita.

Varsovan liitto
Itä-Euroopan sotilasliitto Varsovan liitto lakkautettiin vuonna 1991 Prahassa. Parasta mitä tänä perjantaina (8.7.) voisi tapahtua, on että Pohjois-Atlanttin puolustusliitto (NATO) älyäisi tehdä saman asian Varsovassa. Niin ei kuitenkaan tule tapahtumaan. Sen sijaan valtiot provokatiivisesti sijoittavat Nato-joukkoja ja aseistusta ympäri Eurooppaa.

Venäjän sotilaalliset menot ovat vain pienen pieni murto-osa USA:n ja Naton vastaavista menoista, joten siitä ei ole uhkaa kelleen eikä milleen.

     *     *     *

Historiallinen muisti on jostain syystä hyvin, hyvin lyhyt. Esim. Ukraina kuului ennen Neuvostoliiton hajoamista yhtenä tasavaltana Venäjään / Neuvostoliittoon. Ja nykyisen Ukraina itäosan alueet ovat koko Venäjän olemassaolon ajan olleet venäläisiä.

Ukraina itsessään on keinotekoinen ja eurooppalaisten valtioiden luoma valtio, jonka osia on kuulunut niin Itävalta-Unkariin kuin Puolaankin aikojen saatossa.

Lähteitä:

Suomi pääsee pitkään kylmään kauteen varautuvan Naton ytimeen. Suomelle tärkeää on myös Naton ja EU:n syvenevä yhteistyö. By Anna-Liina Kauhanen. Helsingin Sanomat / HS-analyysi 06.07.2016

Jorma Virtanen( ‏@JormaVirtanen). Hyvä analyysi #Nato'n #Varsova'n summitista. Suomi pääsee pitkään kylmään kauteen varautuvan Naton ytimeen. Twitter 06.07.2016

Kimmo Matikainen (‏@KimmoMatikainen). Mitäs jos Suomi vaan reteesti perustaisi puolustusliiton Venäjän kanssa #Nato:n uhkaa vastaan? Twitter 04.07.2016

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti