keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

TYHJÄ PAPERI KERTOO. Osa 731 "Verinen Winnie..."


Ehkä oudoin löytämäni puh-kirjoitus liittyy traagiseen auto-onnettomuuteen, jossa kuoli
nuori äiti Carla ja hänen 6-vuotias tyttärensä.

Carlaa suremaan jäi mm. hänen äitinsä Mary, joka oli töissä samassa sairaalassa kuin Marykin - ja tämän tekstin kirjoittaja - sekä Maryn 12-vuotias poika.

Onnettomuus tapahtui pienessä Rowlettin kaupungissa Teksasissa ehkä 1990-luvun alussa.

     *     *     *

Työterveydenhoitaja Judy Quan kirjoittaa pääkirjoituksessaan 'Nalle Puhin pelastaminen' (1998), miten hän pelasti kolariautosta verisen puh-repun.

Isoäiti Mary halusi hakea kolariautosta sen, mikä oli vielä käyttökelpoista ja sellaista, joka ei ollut sotkeutunut vereen tms. Mary ei kuitenkaan pystynyt itse tutkimaan autoa vaan hän pyysi siihen kollegaansa Judya.

      *     *     *

Judy löysi autosta 6-vuotiaan tytön puh-repun, joka oli pahasti sotkeutunut vereen, mutta hän päätti siitä huolimatta ottaa sen. Hän pesi repun lukuisia kertoja niin, että viimeisetkin tahrat olivat poissa ja antoi sen isoäidille.

Judy korostaa, että se oli viimeinen esine, joka oli ollut lähellä lasta ennen hänen kuolemaansa ja siten sillä oli (niin lapselle kuin) isoäidille erityinen merkitys samoin kuin sillä, että repussa oli Nalle Puhin kuva.

Kirjoittajan mielestä puh symboloi myötätuntoa, jota hoitajat kokevat tällaisessa tilanteessa surevia kohtaan, joka on samanlaista kuin "Nalle Puh" -kirjojen puhin myötätunto. Hän myös korostaa, miten tällaisilla pienillä asioilla on suuri merkitys jälkeenjääneille.

JATKUU...

Lähteitä:

Rescuing Winnie the Pooh. By Judy Quan (occupational health nurse). Nursing 98. 1998

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti