tiistai 19. heinäkuuta 2016

TYHJÄ PAPERI KERTOO. Osa 736 Pää vain pois #cblightson


Suomi on pullollaan jos jonkinlaista EU -projektia, joista monet ovat matkailuhankkeita. Lights On! -projekti on yksi sadoista tällaisista hankkeista.

Helsingin edustan Vallisaari on yksi tämän projektin kohteista. Kuvassa C.G.E. Mannerheim etsii kadonnutta päätään Vallisaaren hiekoilta.

Vallisaari tarinoineen on
yksi Lights On -projektin kohde
Venäjän tsaari Nikolai II nimitti Mannerheimin 29.11.1905 Nježnskin rakuunarykmentin everstiksi eli vähän ennen kuin Vallisaaressa syntyi tarina päättömästä everstistä.

Viaporin kapinan aikaan kesällä 1906 suomalaiset surmasivat saarella raa'asti tykistökomentajan eversti Aleksandr Dmitjevits Notaran.

Toisen tarinan mukaan Notara pääsi viime tingassa pakenemaan teloittajiltaan ja hänen sijaansa tapettiin toinen eversti C.G.E. Mannerheim, joiden identiteetit tapahtuman jälkeen vaihdettiin. Suomalainen eversti korvattiin venäläisellä. Tämä oli mahdollista siksi, että miehet olivat erehdyttävän samannäköisiä.

Lähteitä:

Vallisaari Opening 14.05.2016. YouTube

Lights On! Suomalais–virolainen hanke nostaa valokeilaan kahdeksan historiallista matkakohdetta

Vallisaari. Luontoon.fi

Päätön eversti ja kauhua kolerasairaalassa – piknik-paikaksi muuttuneen Vallisaaren historia on kolkko. By Mikko Rita. Yle / Uutiset 21.05.2016

Vallisaaren päätön eversti. By Jarmo Nieminen. Aarresaaret -blogi 08.06.2016

Carl Gustaf Emil Mannerheim. Wikipedia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti